Internetköp av stavmixer – med prisbevakning

ARN-bild

Kunden hade en prisbevakning genom PriceRunner på en stavmixer. Efter ett meddelande om en prissänkning från 2935 kronor till 1999 kronor beställdes fyra stycken den 1 februari 2020. Produkterna levererades den 8 februari och när kunden packade upp dessa den 26 februari visade det sig att det var en produkt med endast 200 W istället för 350 W. På orderbekräftelsen framgår inte vilken watt produkten har. Kunden begär ersättning med 6000 kronor för mellanskillnaden mellan den beställda produkten och den erhållna.

Företaget har motsatt sig kravet. När kunden tryckt på PriceRunners länk har den gått till en annan produkt som företaget sålde. Företaget kan inte stå till ansvar för att en kund köper fel produkt eller för att en tredje part har gjort en felaktig länk. Av ren goodwill har företaget erbjudit kunden ett presentkort på 400 kronor.

PriceRunner har motsatt sig kravet. De gör varje dag miljontals prisjämförelser från 18000 butiker. I det här fallet har kunden erhållit en felaktig prislänk per mail. Kunden har därefter erhållit nio upplysningar om vilken produkt som avsågs, utan att avbryta köpet. När kunden följde länken framgick tydligt att han hamnade på produkten med 200 W. Enligt de allmänna villkoren och av deras hemsida framgår att de inte kan garantera tillgängligheten eller korrektheten i informationen och köparen rekommenderas att själv dubbelkolla pris och fakta innan köp. PriceRunner har av goodwill erbjudit sig att stå för returfrakten.

ARN konstaterar utifrån handlingarna i ärendet att kunden genomfört köp av stavmixer med 200 W vilket får anses vara tydligt. ARN avslår kunden krav.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone