Branschens mest udda & kul produkter III

StarWars-MillenniumFalcon_Waffle

Vi fortsätter vår serie inlägg där APPLiAnytt presenterar några udda, och möjligtvis kul, branschprodukter från när och fjärran. Idag förnöjer vi oss med en relik ur en Star Wars film, en elektronisk “kolla-fräschör-näsa” och en flexibel ångkokare…

För alla älskare av Star Wars filmerna med Chewie och Han Solo så finns nu möjligheten att bjuda på våfflor, som alla dessa fans tok-gillar – med en våffla som ser ut som deras pålitliga rymdskepp Millennium Falcon kan man inte misslyckas! Att sedan själva våffeljärnet ser ut som direkt hämtat ur filmen gör ju inte saken sämre. För cirka 50 US dollar kan detta spejsade våffeljärn i silver eller svart bli ditt på flera olika internationella sajter.

Peres-ElectricNose

Elektronisk näsa
För alla er som genomlidit Covid och nu varken har smak- eller luktsinnet intakt, här har vi er grej: Den här portabla hushållsapparaten kan på elektronisk väg “lukta” på livsmedel för att kunna bedöma hur kvaliteten och fräschören är på exempelvis köttet eller fisken. Den indikerar om livsmedlet är OK att äta och reducerar risken för matförgiftning. Apparaten passar för att kolla fräschören på främst animaliska produkter såsom fläsk, nötkött, vilt, kyckling och fisk.

Ett annat tips till dem som vill vara säkra på att våra livsmedel håller sig fräscha, och som minimerar vårt matsvinn, är förstås att införskaffa en kyl med noll-zon, där lagringstiden kan förlängas för många olika matvaror.

Angkokare-Trippel

Trippel ångkokare
Att ångkoka matvaror är ett av de mest hälsosamma sätten att tillaga mat på. Jämfört med andra tillagningsmetoder så behåller livsmedlet både närings- och smakämnen i en högre grad vid ångkokning. Den här innovativa ångkokaren för placering på köksbänken tar just ångkokningen till en helt ny nivå; tre olika utrymmen finns för olika livsmedel. Alla tre med möjlighet till separat temperatur- och tidsinställning, vilket gör det möjligt att tillreda tre olika ingredienser till middagen samtidigt (alla med olika tillagningstid) och få dem klara precis samtidigt. Bon apetit!

Kent Oderud, Ordförande APPLiA – Home Appliances Sweden

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone