Branschens mest udda & kul produkter IV

Wacaco-Minipresso

Här på APPLiAnytt har vi vid tre tidigare tillfällen presenterat en trio lite udda, och oftast kul produkter från när och fjärran, som man kan läsa om i artikelseriens del I, II och III. Nu har vi fått nya tips, och då detta är fjärde artikeln i ämnet passar det ju bra att vi denna gång presenterar en kvartett.

Espresso to-go på fjällvandringen
Vi som älskar espresso kan nu njuta av en välsmakande sådan även om vi är på hajk, “on tour” eller rör oss på annat sätt utomhus. Vad sägs om en bärbar espressobryggare, som låter dig få en kick av koffein var helst du befinner dig? Denna bärbara variant ligger långt från det traditionella formatet för espressomaskiner och får plats i ryggsäcken. Men låt inte dess kompakta storlek lura dig. Det är en verklig maktkoncentration av kaffesmak, som kan överträffa många av sina storebröder.

Den bärbara espressomaskinen är byggd kring en termos för att hålla vattnet varmt och ett patenterat pumpsystem för att skapa “espresso-tryck”. Den kan med hjälp av pumpning med handkraft nå maximalt 18 bar (261 PSI) tryck för oöverträffad extraktion av kaffet. Bäst fungerar den med finmalet espressokaffe som pressats rimligt hårt. Den är härligt lätt att använda, uppger tillverkaren.

Mellow-Sous-vide

Praktisk sous vide-maskin med värme & kyla!
Denna sous vide-maskin erbjuder flera avancerade funktioner – inklusive möjligheten att generera varma och kalla temperaturer. Men det som verkligen gör det unikt är att man genom AI kan lära maskinen det som ska genomföras, så det är lättare och smidigare att laga mat varje gång. Med en app ger du maskinen beställningar via din smartphone. Du kan till och med hålla maten i kyltemperaturer en längre tid och sedan börja laga mat med kontrollerad värme på distans. Ladda på morgonen – håll kylt och fräscht tills tillagningen börjar automatiskt lagom till kvällen. Bon apetit!

Ritter-Vacuum

Dammsugare i kökssockeln
En inbyggd dammsugare i kökets sockel finns alltid till hands för att avlägsna kökssmulor och annat skräp. Den monteras i sockeln, där enbart 10 cm höjd krävs, och är sedan klar att användas i ett huj.

Genom att trycka på den fyrkantiga startknappen med foten eller ansluta en slang med borste sätts dammsugaren i drift. Den rätt kraftfulla motorn på 600 watt ser till att skräpet hamnar i filterpåsen av standardtyp. Med sin låga höjd kan dammsugaren byggas in – även i efterhand – i sockeln under nästan alla kök. Allt som behövs är en normal 230-volts strömanslutning.

Sockeldammsugaren finns redan på den europeiska marknaden och prisläget är strax under 400 euro inklusive en uppsättning av nödvändiga tillbehör.

Compost

Framtidens kompost i köket
I framtiden kan kompostering av köksavfall i våra hem komma att bli obligatoriskt. Bor man i lägenhet lär detta bli en riktigt svår utmaning – om man nu inte utrustar köket med en effektiv mini-kompost, som enkelt och snabbt kan förvandla det biologiska matavfallet till kompostläge och skapa lätthanterliga kompostpelletts. Men man får vänta några år på att beställa en sådan här kompost – de introduceras inte på marknaden förrän 2024 uppges det av utvecklaren.

Har du tips på andra kul, hel- eller halvnyttiga och lite udda produkter i branschen så meddela gärna APPLiAnytt om detta (genom att e-posta ola@rateko.se) så skriver vi några rader om dessa. Alltid kan det inspirera någon produktutvecklare till andra stordåd inom våra branschföretag eller åtminstone få oss andra att le lite grann.

Kent Oderud, Ordförande APPLiA – Home Appliances Sweden

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone