Branschens mest udda & kul produkter

Portabel-Melonkylare

Branschens utbud av olika produkter inom vitvaror och hushållsapparater är väldigt brett – allt från spisar, kyl- och frysskåp, tvättmaskiner till eltandborstar, brödrostar, bakmaskiner och annat som hjälper till i svenska hem varje dag och är nödvändiga för att våra veckodagar skall fungera.

Portabel melonkylare
APPLiAnytt uppmärksammar nu några produkter, som definitivt är “appliances” men som kanske inte riktigt hör till de allra nödvändigaste i våra hem… Eller vad säger ni om den portabla melonkylaren? Inte helt säkert att det kan bli nästa vinnare på marknaden, eller?

Den säljs under denna paroll: “Vare sig du reser långa eller korta sträckor genom land och rike – eller bara till den närliggande utflyktsplatsen, så är väl det allra viktigaste att ha full prioritet på att hålla er vattenmelon kyld! Du kan väl inte låta melonen duka under av sommarhettan? Ingen vill väl ha en sörjig melon! Rätt temperatur på frukten är helt avgörande för om du inte vill låta en oskyldig frukt självdö av värmeslag. Marugotos (tillverkaren) portabla melonkylare håller er melon väl kyld och behåller dess krispighet, även i de värsta sommartemperaturerna.”

För er alla som gärna nu direkt skulle vilja satsa på denna melonkylare, så måste vi ändå göra er besvikna. Den säljs än så länge enbart i Japan och någon uppgift på om och när den kommer till Skandinavien finns inte. Priset i Japan är omräknat i SEK cirka 2000kr. Men bli inte “melonkolisk” för det: Istället kan du satsa fullt ut på en annan helt nödvändig partygrej:

Popup-Hotdogtoaster

Hotdog toaster
Perfekt hjälp vid sidan av den större grillen när barnen gärna vill ha grillad korv med bröd istället för den mer “vuxna” maten som ligger på Webergrillen; Korv-med-bröd-rosten! Du grillar korven samtidigt som korvbrödet värms upp i denna praktiska manick. Frågan är om den kan motivera sin plats på köksbänken bland alla de övriga hushållsapparaterna? Om inte, så får nästa gadget definitivt plats i köket:

Kroppsuppvarmd-Smorkniv

Den kroppsvarma smörkniven
Den här prylen gör slut på förstörda brödskivor med stora hål efter att man försökt bre på hårt, kallt smör på brödskivorna. Nu kan du istället använda den nya smörkniven, som värms upp av din kroppsvärme på bara 20 sekunder. Du håller helt enkelt bara smörkniven en kort stund i handen – din kroppsvärme gör att knivbladet sedan kan hantera även den hårdaste smörklimpen på ett bra sätt. Det blir som att “skära i smör med en varm kniv…”

Har du tips på andra kul, halvnyttiga och lite udda produkter i branschen så meddela gärna APPLiAnytt om detta (genom att e-posta ola@rateko.se) så skriver vi några rader om dessa. Alltid kan det inspirera någon produktutvecklare till andra stordåd inom våra branschföretag eller åtminstone få oss andra att le lite grann.

Kent Oderud, Ordförande APPLiA – Home Appliances Sweden

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone