CES 2021 – Trenderna att hålla koll på

CES2021-KeyTrends

Under rubriken “CTA:s 2021 Tech Trends to Watch” talade Steve Koenig, VP of research CTA, och Lesley Rorhbaugh, director of research CTA, om de viktigaste trenderna i år – som de menar är “Digital Health”, “Digital Transformation”, “Robotics & Drones”, “Vehicle Technology”, “5G Connectivity” och “Smart Cities”.

Steve Koenig presenterade citatet “Innovation accelerates and bunches up during economic downturns only to be unleashed as the economy begins to recover, ushering in powerful new waves of technological change” av brittiska ekonomen Christopher Freeman, och förklarade att vad han egentligen säger är att när ekonomin är som värst är innovationen som bäst.

Ett exempel på detta är att det tog Disney+ fem månader att nå 50 miljoner abonnenter – medan det tog Netflix sju år att uppnå samma siffra. Det gångna året har inneburit en enorm acceleration inom vissa områden, på grund av de rådande omständigheter som pandemin inneburit och innebär.

CES2021-TechAdoption

CTA (Consumer Technology Association, som bland annat arrangerar CES) meddelade i en pressrelease den 11 januari att teknologiindustrin i USA förväntas öka sin omsättning med 4,3 procent 2021, efter rekordåret 2020, och innevarande år nå en omsättning på 461 miljarder dollar.

– Pandemin har tryckt på snabbspolningsknappen för “tech adoption” – i såväl våra hem som i vårt arbete och på våra läkarmottagningar. Även om vägen till en fullständig ekonomisk återhämtning är lång och sammanflätad med en komplex utrullning av vaccin, har teknikindustrins förmåga att möta ögonblicket under denna kris varit livsviktig. När vi startar ett nytt år med en helt digital CES 2021, ser jag fram emot att se det globala, tekniska samfundet samlas för att dela sin vision för en omskapad framtid, säger Gary Shapiro, VD och CEO på CTA.

Bland de produktområden som listas av CTA som viktiga i år återfinns “DIY Smart Home Products” (“Gör det själv”-produkter för det smarta hemmet) som förväntas växa med 9 procent i år, till 99 miljoner sålda enheter – som exempelvis smart displays, smart doorbells och smart appliances.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone