Connectivity & intelligenta hem – Smeg

Connectivity-SmegConnect

APPLiAnytt har de senaste åren publicerat ett antal inlägg om digitalisering av branschens produkter – connectivity och det intelligenta hemmet/livsstilen är inslag som kan sägas andas framtid.

Nu har vi för avsikt att öka antalet inlägg inom detta område i APPLiAnytt, och vi har ställt ett antal frågor till flera företag i branschen för att få dem att beskriva sina insatser, tankar och planer inom detta område. Nedan återges Smegs svar i sin helhet:

SmegConnect – En ny generation av uppkopplade Smeg hushållsmaskiner
I vårt uppkopplade liv blir hanteringen av hushållsmaskiner mycket bekvämare tack vare SmegConnect. Funktionen gör det enkelt för konsumenterna att koppla upp sina Smeg produkter med sina mobila enheter (iOS och Android), var du än är och när du än vill. Med SmegConnect styrs produkterna med en enda app, konsumenten behöver inte ladda ner flera program/appar utan allt styrs via en app. Allt för att det ska vara enkelt för konsumenterna.

I dagsläget är det inbyggnadsugnar och vinkylar som har blivit utrustade med SmegConnect, men allt fler kategorier läggs till och näst på tur är diskmaskiner. Fördelarna med uppkopplade produkter är många, bland annat får användaren kontroll över matlagningen direkt i appen. I appen ser man på ett tydligt sätt temperatur, timer, samt att matlagningstermometern skickar en notis när den inställda temperaturen är nådd. Vill man ändra temperaturen gör man det enkelt också direkt i appen. Du kan även skapa dina egna favoritrecept direkt i appen och skicka det till ugnen.

För den med ett stort vinintresse så är SmegConnect det perfekta verktyget. I appen kan konsumenten föra loggbok på vinerna som förvaras i kylen och även dela med sig av sina upplevelser på sociala medier. Självklart har man full kontroll på temperaturen i kylen, så att vinet förvaras på bästa sätt.

Det största mervärdet för konsumenten med uppkopplade produkter är översikten och kontrollen. Nu behöver man inte längre stå i köket för att övervaka temperaturer och matlagningsförlopp. På så sätt frigörs mer tid till att göra andra saker, tid som blir mer och mer ovärderlig.

I framtiden ser vi även att det blir verklighet att hantera alla Smegs intelligenta hushållsmaskiner på detta sätt. Det kommer att förbättra och förenkla vardagen, livskvalitet och den dagliga säkerheten, både i och utanför hemmet.

På sikt kan konsumenten göra allt i appen, från att se vilken temperatur vinet har i vinkylen och hur länge vinflaskorna har lagrats till att underlätta felsökning med mera. Det är även på gång att kunna skapa en koppling mellan vinkylen och vinleverantörer för beställning av viner som rekommenderas direkt i appen.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone