Coronavirusets påverkan på branschmässor

Corona virus - Alfred Pasieka Science Photo Library

För en vecka sedan skrev vi här på APPLiAnytt att mobilmässan MWC 2020 i Barcelona ställs in på grund av coronaviruset, och vi ställde 17 februari frågan “Finns det en risk att EuroCucina och/eller IFA 2020 kommer ställas in, likt MWC, och om så är fallet vad görs för att undvika detta?” till Tysk-Svenska Handelskammarens Service AB, IFA-mässan, Italienska Utrikeshandelsinstitutet och Salone del Mobile. Milano, som arrangerar EuroCucina.

Vi fick svar samma dag från Katherina Kim, svensk representant för Messe Berlin och projektledare Affärsområde Market Services på Tysk-Svenska Handelskammarens Service AB, och publicerade förra veckan en artikel om detta här.

Den 21 februari fick vi svar från Messe Berlin, som arrangerar IFA-mässan, enligt nedan:

– I samband med coronaviruset är Messe Berlin i nära kontakt med hälsomyndigheterna i delstaten Berlin. De har försäkrat att Berlin är väl förberett för situationen och möjliga förändringar i denna. Enligt deras senaste uttalanden är det för närvarande inga förändringar att förvänta sig när det gäller evenemangen på Messe Berlin. Om den aktuella statusen skulle komma att förändras kommer Messe Berlin att ta hänsyn till rekommendationerna från Världshälsoorganisationen, de relevanta federala och statliga myndigheterna samt de kommunala hälsomyndigheterna och implementera lämpliga förändringar. Detta gäller alla evenemang som anordnas på Messe Berlin-området. Dessutom, och som en försiktighetsåtgärd, kommer Messe Berlin att tillhandahålla handdesinfektorer vid alla ingångar under evenemang. Oavsett detta garanterar Messe Berlin konsekvent omedelbar medicinsk vård vid alla evenemang, av utbildad personal och respektive faciliteter på plats. För närvarande finns det inga tecken på återhållsamhet från våra utställare, branschen eller media när det gäller IFA 2020. Naturligtvis bevakar vi noggrannt hur situationen utvecklas, säger Nicole von der Ropp, PR Manager IFA Global Communication, Corporate Communication Messe Berlin.

Med tanke på coronavirusets utveckling i Italien, där de senaste uppgifterna är att 11 personer avlidit och 322 personer är smittade (och de flesta drabbats i regionen Lombardiet där Milano är huvudstad – där såväl företag och skolor som idrottsevenemang avbrutit sin verksamhet) bevakar vi utvecklingen med tanke på EuroCucina, och hoppas på svar från Italienska Utrikeshandelsinstitutet och Salone del Mobile.

(Bild: Alfred Pasieka, Science Photo Library)

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone