EHLnytt 2.0

EHL_OlaLarsson

Sedan januari i år har Ola Larsson tagit över ansvaret för den dagliga driften av EHLnytt – som är ett nyhetsbrev och en hemsida för personer som arbetar med vitvaror och småel.

Bakom EHLnytt står branschföreningen EHL (Elektriska Hushållsapparat Leverantörer) och de som på ett förtjänstfullt sätt startat upp och drivit EHLnytt sedan januari 2014 är Andreasson PR.

Förändringar
EHLnytt växlar nu upp från att ha varit ett nyhetsbrev som skickats ut en gång i månaden till att skickas ut en gång i veckan – varje onsdag 14.00 kommer EHLnytt att distribueras, från och med imorgon.

Undertecknad har sedan 24 januari publicerat 24 inlägg, och gjort en del förändringar på hemsidan applianytt.se – enligt nedan:

  • Tidigare fanns det två menyer högst upp på sidan, varav den till höger inte syntes när man besökte hemsidan från en mobiltelefon (vilket ungefär en tredjedel av besökarna gör) men nu finns det endast en meny, som skall vara tillgänglig från såväl dator, som surfplatta och mobil – oavsett operativsystem. Justering av menyn och redan publicerade inlägg pågår.
  • Bakgrundsbilden på hemsidan har gjorts större, så att den på de flesta skärmar nu syns som en enda bakgrundsbild istället för att repeteras till höger och nedåt.
  • Loggan ”EHL” (som länkar till www.ehl.se) längst ner på sidan syntes inte tidigare men är nu på plats igen.
  • Alla bilder till publicerade inlägg har nu samma storlek (i formatet 16:9) för att hemsidan och nyhetsbrevet skall ge ett mer enhetligt intryck.

Om mig
Jag heter Ola Larsson och har arbetat som journalist och redaktör på branschtidningar inom konsumentelektronik och vitvaror/småel i 18 år. Jag är 46 år och bor med Janka och vår dotter Siri (som fyller två år i vår) på Kungsholmen i Stockholm.

Jag började på branschtidningarna Rateko (för konsumentelektronik) och El&Vitt (för vitvaror/småel) i februari 1999 – då de två tidningarna gavs ut av handlarorganisationen ElektronikFörbundet – och fortsatte på tidningarna då de 2005 övergick till att ges ut av ElektronikBranschen (en branschorganisation för både handlare och leverantörer). 2010 slogs de två branschtidningarna samman till en tidning, kallad ElektronikBranschen, och den gavs ut av organisationen med samma namn till och med 2013, då tidningen lades ner. I samband med det startade jag ett aktiebolag – Eor AB – och fortsatte att ge ut en branschtidning för såväl konsumentelektronik som vitvaror/småel, och jag bytte namn på tidningen till Rateko igen (då jag ansåg att det var ett starkare varumärke).

Jag är mycket tacksam för feedback och konstruktiv kritik gällande EHLnytt, så tveka inte att kontakta mig på ola@rateko.se.

Mvh/Ola Larsson

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone