Elektriska tandborstar med rotation och mikrovibration

P&G-ChristianMandl

Oral-B iO är namnet på den nya serien elektriska tandborstar som lanserades på moderbolaget Procter & Gambles presskonferens i januari 2020 på CES 2020 i Las Vegas, och som finns tillgängliga på den svenska marknaden nu.

Företaget berättade i januari att Oral-B iO är resultatet av sex års forsknings- och utvecklingsarbete, och att fler än 250 patent innefattas, samt att produkterna är försedda med en friktionsfri, magnetisk motor som distribuerar energin mycket effektivt till borsthuvudet – som utvecklats för att kombinera oscillerande, roterade rörelser med mikrovibrationer, för en professionell och ren känsla.

– Det finns inget som Oral-B iO. Den introducerar en ny era inom borstning och är ett monumentalt språng inom innovativ oralvårdsteknologi. Som ett resultat av många års expertutveckling ger Oral-B iO rätt balans mellan effektivitet och erfarenhet, och ger oss en ny uppfattning om hur en borste presterar, rengör och känns. Det är en borste som människor kommer se fram emot att använda, och som ger överlägsen oral hälsa, säger Steve Bishop, VD P&G Health Care.

Som ett resultat av input från fler än 1800 konsumenter är Oral-B iO bland annat utrustade med:
* Linjär – friktionsfri – magnetisk motor, som är tyst och effektivt överför energin direkt till borsthuvudet.
* Redesignat borsthuvud som kombinerar oscillerande rotation med mikrovibrationer.
* Smart trycksensor som ger borstningsfeedback, identifierar och guidar användarna att borsta med optimalt tryck.
* Smart display med personifierade borstlägen, för motivation genom hela rengöringsprocessen.
* AI-spårning via Oral-B-appen ger individuell guidning via det intuitiva användargränssnittet.

– Detta är den bästa tandborsten vi tillverkat, både när det gäller att rengöra tänderna och användarupplevelsen. Vi har inte bara finjusterat utan gjort om allt från början, från borsthuvudet till laddningsstationen, sade Christian Mandl, ansvarig för forskning och utveckling för Oral-B på Procter & Gambles utvecklingsavdelning i Tyskland, till norska Elektronikkbransjen när de mötte honom på CES i januari i år.

Kopplingen til borsthuvudet är magnetisk, för att kraftöverföringen skall bli mer effektiv.

– Den nya kopplingen var nödvändig för att kunna öka hastigheten till 140 oscillationer per sekund (tidigare modeller ligger på 70-80 oscillationer per sekund). Tidigare toppmodellen Genius X övervakade sex områden, medan nya iO övervakar 16 områden. Den nya tandborsten har dessutom blivit betydligt tystare, och detta är definitivt den bästa, elektriska tandborsten på marknaden, säger Christian Mandl.

På bild: Christian Mandl, Procter & Gamble, med Oral-B iO. Foto: Stian Sønsteng

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone