EuroCucina framflyttad till 2021

EuroCucina-2021

Salone del Mobile.Milano har meddelat att deras mässa under parollen “The Design Experience”, som inkluderar EuroCucina, nu är framflyttad till 13-18 april 2021. Tidigare flyttade de fram mässan från april till juni 2020, men nu är den alltså planerad att gå av stapeln under 2021 istället.

Beslutet fattades i slutet av mars av styrelsen för Salone del Mobile.Milano mot bakgrund av den pågående coronaviruspandemin.

2021-upplagan – som innebär 60-årsjubileum för Salone – kommer nu att bli en extra speciell händelse, eftersom de utställningar som vanligtvis anordnas varannat år nu för första gången någonsin kommer att hållas samtidigt i samband med Salone Internazionale del Mobile, International Furnishing Accessories Exhibition, Workplace3.0, S.Project och SaloneSatellite. Detta innebär att EuroCucina, FTK – Technology For the Kitchen och International Bathroom Exhibition kommer att äga rum nästa år, tillsammans med Euroluce, som redan var planerad till 2021.

Oktoberfest & IFA
Den 21 april meddelades att årets “Oktoberfest”, som skulle gått av stapeln 19 september till 4 oktober i München, ställs in på grund av coronaviruset. Den årliga ölfestivalen förväntades i år locka ungefär sex miljoner människor, och har endast ställts in ett fåtal gånger sedan starten 1810.

En stor frågan för branschen nu är huruvida det kommer arrangeras någon IFA-mässa i Berlin 4-9 september 2020 eller inte. På IFA:s hemsida kan man bland annat läsa följande:

Detta är svåra tider för oss alla. Medan IFA-teamet – med engagemang och entusiasm – fortsätter att förbereda IFA 2020 i Berlin, är det så att vi befinner oss i en utmanande situation. Just nu förväntar vi oss att IFA 2020 kommer att anordnas i september som planerat.
Men som alltid är hälsan och säkerheten för våra utställare, besökare och partners vår högsta prioritet; vi konsulterar kontinuerligt hälsovårdsmyndigheter och utvärderar noggrant situationen. Vi kommer att fortsätta att kommunicera operativa uppdateringar så snart som möjligt.
Tack för ditt samarbete under denna utmanande tid.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone