Fokus på blast chiller hos Smeg

ElonExpo2019-Smeg

En trend är att produkter från professionella kök letar sig in i hemmen, och hos Smeg var det på Elon Expo 2019 stort fokus på nyligen lanserade blast chiller. Blast chillers har länge varit ett värdefullt verktyg i de professionella köken, och Smeg – som lanserade en blast chiller för hemmabruk i höstas – menar att produkten är redo att ta sig in i hemmaköken hos de som letar efter sätt att konsumera hälsosammare livsmedel av högre kvalitet och samtidigt spara tid.

Smegs blast chiller finns tillgänglig i tre av företagets designlinjer: Classic, Linea och Dolce Stil Novo.

– Med Smegs blast chiller kan du förvara maträtter i kylskåpstemperatur hela dagen, fria från bakteriell tillväxt, och sedan värma upp dem igen vid en förinställd tidpunkt. Denna funktion är särskilt bekväm för de som lever ett liv i högt tempo och vill ha en varm middag redo när de kommer hem, utan att tumma på livsmedelskvaliteten, säger Patrik Esperstrand, Nordic Sales Director MDA & SDA på Smeg, och förklarar att just funktionen att blast chillern kan värma upp maten – till 75 grader – är unik.

– En av de främsta fördelarna med en blast chiller är enligt mig möjligheten att kyla ner grönsaker, framförallt gröna. Denna typ av snabb nedkylning gör att de behåller sin färg, spänst och smak mycket bättre, säger Smegs ambassadör, kocken och entreprenören Pontus Frithiof, som driver flertalet restauranger i Stockholm.

Nya färger
På EuroCucina 2018 visade Smeg upp åtta nya färger på sitt ikoniska kylskåp, och folk har fått rösta på sin favoritfärg. Vinnarna blev sandgrå och rubinröd, som nu tar plats i sortimentet bredvid ytterligare 16 färger.

En annan nyhet när det gäller färger är att Smegs brödrost och vattenkokare i maj lanseras i guld och rosé.

(Bilden ovan: Patrik Esperstrand, Smeg, på Elon Expo 2019, vid företagets blast chiller).

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone