Home & Cook expanderar – i köpcentrum

Home&Cook-Stavanger_Norge

Tefal OBH Nordica Group, som ingår i den internationella koncernen Groupe SEB, utvecklar, distribuerar och säljer produkter under varumärkena OBH Nordica, Tefal, Emsa, WMF, Krups samt Lagostina. Globalt har Group SEB drygt 1 300 egenägda butiker, och i Norden finns idag åtta egenägda butiker – i Uddevalla, Charlottenberg, Barkarby samt Kungsbacka (Sverige), Vestby och Stavanger (Norge), Ringsted (Danmark) samt Helsingfors (Finland) under konceptet Home & Cook.

Historiskt har det endast varit outletbutiker i Norden, med ett begränsat sortiment, men oktober 2020 öppnade Home & Cook sin första butik i ett “vanligt” köpcenter, i Torp, Uddevalla. I oktober 2021 öppnar den nionde butiken på Erikslund shopping center i Västerås, och i november öppnar den tionde butiken i Täby köpcentrum.

I butikerna finner kunderna ett stort urval av kok- & stekkärl, redskap, småelektriska produkter till köket, bestick med mera.

GroupSEB-JohannaFunevik

– Vi ser en stor fördel att i våra egenägda butiker nå ut med vårt breda sortiment direkt till konsumenterna. Strategin framåt är att fortsätta expandera i vanliga köpcentrum – vi utvärderar lägen, villkor och kundtillströmmning mycket noggrant innan en eventuell etablering. Två till tre nya butiker per år i Norden är planen framöver, säger Johanna Funevik, Nordic Retail Manager på Group SEB, och förklarar att sortimentet i outlets och vanliga köpcenter skiljer sig åt.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone