IFA 2019 – Asko: Unik 5-i-1 ugn & nya diskmaskiner

IFA2019-Asko

På IFA 2019 visade Asko upp sin unika 5-i-1 ugn, som är såväl en varmluftsugn och ångugn som en mikrovågsugn. Andra nyheter som visades på mässan var en häll med inbyggd fläkt samt en ny serie diskmaskiner.

Martin Bang-Hansen, Asko, berättar att den unika 5-i-1 inbyggnadsugnen lanseras i fjärde kvartalet i år, med 51 liters kapacitet och 45 cm höjd, med benämningen OCSM8478G. Den har 160 inbyggda program och kan användas vid sous vide matlagning. Den kommer senare även att lanseras i designserien Craft i Black Steel.

– Designen är ren och elegant med högkvalitativa detaljer. Ugnen är en 5-i-1 ugn i och med att den kombinerar de tre teknologierna varmluft, ånga och mikrovågor. Ugnen använder Askos teknologi Pure Steam för en mycket torr ånga och minimalt med vatten i ugnen, och den inbyggda mikrovågsugnen nyttjar senaste inverterteknologin, vilket innebär att den alltid är på istället för att pulsera av/på med max effekt, säger Martin Bang-Hansen.

En annan nyhet från Asko som visades på IFA 2019 är en induktionshäll med inbyggd fläkt, en Hood in hob.

– Hällar med inbyggd fläkt är en stor trend i Europa, som nu kommer till Norden, varför vi lanserar produkt i denna kategori, som passar mycket bra om man har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum eftersom ingen fläkt skymmer sikten i hemmet, förklarar Martin Bang-Hansen.

Askos Hood in hub lanseras i Q4 i år och är en induktionshäll med full flex och sensorer samt tre autoprogram för häll/fläkt. Hällens yta anges vara mycket reptålig och enkel att rengöra.

Asko visade på IFA 2019 även upp en ny generation diskmaskiner med skandinavisk design, med rostfritt stål i de utsatta delarna för lång hållbarhet samt rent och elegant utseende. Diskmaskinerna finns i en rad olika modeller, med både låda och korg för besticken samt i utförande upp till XXL (som är 5 cm högre utvändigt och 4 cm högre invändigt jämfört med traditionella diskmaskiner) som rymmer hela 17 kuvert, vilket anges vara unikt. Det finns också modeller med ett nytt torksystem som är fläktbaserat och där diskmaskinens lucka öppnas automatiskt vid torkningen.

I videoklippet nedan berättar Martin Bang-Hansen, Asko, kort om företagets nyheter på IFA 2019.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone