IFA 2019 – Bosch: Premiärer inom tvätt & tork

IFA2019-Bosch

Bosch presenterade på IFA 2019 nya generationens tvättmaskiner och torktumlare med smarta funktioner – det var världspremiär för de nya flaggskeppen i Serie 8 samt Home Professional.

Paulo Dinis, BSH, berättar att det nya, andra generationens, automatiska doseringssystemet i-DOS vidareutvecklats och nu känner sensorer av vattnets hårdhet, så man behöver inte längre skriva in det manuellt. Det finns totalt tre fack, där två är för automatisk dosering och ett för manuell, och facket anges vara mycket enkelt att ta isär och rengöra.

– 4D-tvättsystem innebär att vatten och tvättmedel sprayas in i tunneln, via en extra cirkulationspump. Det är bara att fylla maskinen och trycka på start – tvättmaskinen känner själv av vikt, material och smutsgrad. Och när man sedan flyttar tvätten till torktumlaren så kommunicerar produkterna med varandra, så att torktumlaren automatiskt får all information om vad som tvättats, och det enda man behöver göra är att trycka på start på torktumlaren. Tvättmaskinen är på max 10kg och torktumlaren max 9kg – vilket är perfekt, eftersom man plockar bort skjortorna innan man torktumlar, säger Paulo Dinis.

De nya torktumlarna har en funktion kallad AutoClean, som innebär att man inte behöver rengöra filtret efter varje användning utan endast efter var 20:e användning, och maskinen säger naturligtvis till när det är dags att rengöra den speciella förvaringsbehållare dit luddet spolas efter varje användning.

Tortumlarna är även försedda med ett avskrynklingsprogram för en kostym, fem skjortor eller en skjorta, och det enda man behöver göra är att fylla lite vatten i ett speciellt fack i torktumlaren och välja programmet.

Bosch-Serie8

När det gäller vardagssysslor underlättar tvättmaskiner med Home Connect livet för användaren och kan hjälpa konsumenterna att bättre utnyttja sin tid, anger företaget, och berättar att i kombination med Bosch nya generation av tvättmaskiner och torktumlare erbjuder funktionen Home Connect nu det nya Smart Dry-systemet, där tvättmaskin och torktumlare är sammankopplade. Tvättmaskinen skickar inställningen från den senaste tvätten (program, mängd och återstående fukthalt) till torktumlaren, som automatiskt väljer lämplig inställning för torkprocessen. Alternativet är tillgängligt för alla torktumlare med Home Connect 2.0 och alla tvättmaskiner med Home Connect från Bosch, och skall göra det enklare att få perfekta tvätt- och torkresultat.

Företaget berättar att de nya premiummodellerna också är utrustade med AutoStain Plus, som tar bort upp till 16 olika typer av fläckar, och en rad andra specialprogram – till exempel för allergiker samt program för att tvätta ömtåliga tyger eller sportkläder, vid sidan av de sensorstyrda automatiska programmen. Och pausfunktionen som Bosch har haft i många år, är oumbärlig i vardagens tidspussel: tryck på Start/Stopp-knappen, öppna luckan och lägg in glömda plagg som strumpor, T-shirtar eller handdukar i trumman och tryck på Start igen.

I videoklippet nedan berättar Paulo Dinis, BSH, om Bosch nya tvättmaskiner och torktumlare på IFA 2019.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone