IFA 2019 – Electrolux: Självdoserande med mera

Electrolux-PerfectCare800

Electrolux visade på IFA 2019 bland annat upp sina nya tvättmaskiner med självdoseringsfunktionen AutoDose.

Ole Jensen, Electrolux, visade runt bland tvätt och tork, och berättade att företagets tvättmaskiner med funktionen SoftWater (som är en vattenavhärdare som bevarar tygets styrka och färg samt garanterar ett bra tvättresultat även vid låga temperaturer, och fungerar genom att man i ett speciellt fack tillsätter salt) är mycket intressanta, inte minst för den svenska marknaden eftersom vi har relativt hårt vatten.

De nya tvättmaskinerna med AutoDose visades också upp av Ole Jensen, och han berättade att de är mycket flexibla, eftersom de har fyra fack för tvättmedel – två för automatisk dosering samt två för manuell.

När det gäller torktumlare presenterades bland annat 3DSense, den speciella sensorn som kan känna av materialets fuktighet inne i själva plagget istället för att endast känna av fuktigheten på ytan. Och torktumlarna med värmepumpsteknologi anges kunna användas för att torka alla möjliga material, även ylle och siden, då de är mycket skonsamma och torkar på låg temperatur.

IFA2019-Electrolux1

Electrolux lanserar nu tvättmaskinerna PerfectCare 800 och 700, med den nya självdoseringsfunktionen AutoDose. Funktionen ser till att ställa in exakt rätt mängd tvättmedel och sköljmedel till varje tillfälle baserat på mängden tvätt vilket gör att en påfyllning räcker till upp till 20 tvättar.

– Vi på Electrolux har lagt mycket tid, energi och tanke bakom utvecklingen av vår AutoDose-funktion. Rätt dosering av tvättmedel är en av de viktigaste faktorerna till att öka hållbarheten på klädesplagg och vi på Electrolux är väldigt glada att nu kunna presentera en marknadsledande självdoseringsfunktion som en del i vårt hållbarhetsarbete, säger Palle Laursen Product Line Manager Laundry & Home Comfort, Nordics på Electrolux.

Feldosering av tvättmedel kan på olika sätt skada kläderna, berättar Electrolux. Överdosering skadar tygfibrerna vilket i sin tur gör att kläderna slits snabbare. Underdosering av tvättmedel gör att vit tvätt blir grå eftersom tvätten inte är ren i slutet av programmet.

Med My Electrolux Care-appen har användaren full kontroll på sin tvätt, var man än är. Man kan ändra inställningar, styra Autodoseringen och se hur mycket tvättmedel man har kvar i sin maskin. Man kan även få experthjälp om hur man bäst tar hand om sina kläder.

IFA2019-Electrolux2

Isabelle Ljong, Electrolux, visade runt bland köksprodukterna, och berättade att företagets induktionshällar finns i tre nivåer kallade SenseBoil (som ser till att man aldrig mer överkokar i en kastrull), SenseFry (som håller temperaturen i stekpannan helt jämn) och SensePro (som är flaggskeppet med trådlös matlagningstermometer, som man kan använda för Sous Vide matlagning).

Isabelle Ljong förklarade också att företagets ångugnar finns i fyra nivåer kallade SteamBake, SteamCrisp, SteamBoost och SteamPro (som har temperaturnoggrannhet på plus/minus en grad, och kan användas till Sous Vide matlagning).

I videoklippen nedan berättar Ole Jensen och Isabelle Ljong, Electrolux, om Electrolux nyheter på IFA 2019.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone