IFA 2019 – Gram: X-type & vinskåp

IFA2019-Gram

Gram visade på IFA 2019 upp en ny serie inbyggnadsprodukter och spisar, kallad X-type, som lanseras nu.

Peder Qwist på Gram berättar att X-type är en stor lansering, som innefattar 51 nya modeller av spisar, inbyggnadsugnar, en fläkt utan knappar som styrs med gester samt en kompakt kombo-mikro och en ny värmelåda, och en viktig del i den nya serien är BakingPro System.

– BakingPro System innebär bland annat hela 77 liters ugnsvolym, mer stabil temperaturkontroll, större utblås för jämnare varmluftsresultat, snabbare uppvärmning – 180 grader nås på fyra minuter – samt sex nivåer i höjdled istället för fem, säger Peder Qwist.

Ett antal av de nya modellerna, som finns såväl med SoftSteam som FullSteam, i X-type är försedda med Grams innovativa funktion AutoDoor Open, som innebär att man kan knacka till ugnsluckans handtag med till exempel armbågen för att öppna den – praktiskt om man har en full plåt i händerna.

En annan nyhet Gram visade upp på IFA 2019 är en serie vinskåp som man kommer lansera första kvartalet nästa år.

– Vinskåpen kommer finnas tillgängliga i tre olika storlekar, för 7, 20 eller 45 vinflaskor, och den minsta modellen (som har två temperaturzoner, för tre plus fyra flaskor) är endast 15 cm bred och passar fint in i ett kök om man får en bit över när man köksplanerar, säger Peder Qwist.

I videoklippet nedan berättar Peder Qwist, Gram, kort om företagets nyheter på IFA 2019.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone