IFA 2019 – Grundig: Ett tryck på knappen

IFA2019-Grundig

Grundig visade på IFA 2019 upp ett antal nya produkter, och berättade om sitt miljöengagemang – där de bland annat har tvättmaskiner med filter för mikroplast och torktumlare med återanvändbara filter.

– 60 PET-flaskor återvinns för att göra en yttertrumma till vår tvättmaskin, och 25 miljoner om året återvinns. 2050 spås det finnas mer plast än fisk i haven, så vi anser att det är viktigt att alla drar sitt strå till stacken för att minska detta problem, säger Kjetil Mikkelborg, Grundig.

Bland Grundigs nyheter på IFA 2019 finns en diskmaskin med one touch. Sensorer analyserar disken och föreslår ett program, varpå användaren endast behöver trycka på start.

Mathias Wallin, Grundig, berättar att en nyhet är att man kan köra ett 60-gradersprogram på 45 minuter. Det finns ett extra värmeelement plus en fläkt och när programmet är slut finns automatisk lucköppning som öppnar diskmaskinen 10 cm. Inuti är diskmaskinen försedd med Grundigs Cornerwash.

2020 lanseras en ny design i aluminum/svart på ett flertal av företagets vitvaror, som bland annat inkluderar ugnar med biderictional fläkt, stektermometer som mäter både i köttet och i ugnen.

När det gäller trådlösa dammsugare lanserar Grundig modeller med vikbart handtag, vilket gör att det blir mycket enkelt att dammsuga under soffor och liknande.

I videoklippet nedan berättar Mathias Wallin och Kjetil Mikkelborg, Grundig, kort om företagets nyheter på IFA 2019.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone