IFA 2019 – Miele: Ny design & nya funktioner

IFA2019-Miele

Miele visade på IFA 2019 upp nyheter inom såväl tvätt och tork som disk – samt en ny skaftdammsugare kallad Triflex.

Henrik Israelsson, Miele, berättar att sortimentet inom tvätt och tork i januari 2020 utökas designmässigt för att tillgodose konsumenternas behov.

– Men det är inte bara designen som är ny utan det kommer även nya funktioner, som Add laundry och ett PowerWash-program som kan tvätta fyra kilo tvätt på 49 minuter, med tvätteffekt A. För lätt smutsad tvätt finns det dessutom ett program som endast tar 20 minuter, säger Henrik Israelsson.

Add laundry innebär att man under programmets gång kan addera tvätt, och exakt när man kan göra det ser man på tvättmaskinens display samt i Mieles app på mobilen – ett exempel på hur man utnyttjar det faktum att maskinerna är uppkopplade.

En annan nyhet inom tvätt är att Mieles tvättmedel – för det automatiska tvåfas-doseringssystemet – lanseras i en ny variant kallad UltraPhase Sensitive, som är Svanenmärkt.

Miele-G70000dismaskiner

G 7000 diskmaskiner
Ifjol visade Miele på IFA upp sina diskmaskiner med automatisk dosering av diskmedel, och de lanseras på den svenska marknaden nu i september 2019.

De nya G 7000 diskmaskinerna är försedda med AutoDos med integrerad PowerDisk, och kan styras och programmeras via mobilen. Det enda man behöver göra själv är att stoppa i och ta ut disken samt ibland byta ut PowerDisk, allt annat sköter diskmaskinen, förklarar Miele.

Diskmaskinerna har också den klassiska diskmedelsbehållaren med två fack i luckan, om man skulle vilja använda traditionella diskmedelstabletter eller pulver.

Eftersom det alltid finns diskmedel i maskinen kan den programmeras så att den automatiskt startar regelbundet samma tid, till exempel varannan morgon 09:00. Även olika starttider kan programmeras, och med olika diskprogram.

Miele lanserar nu M Touch färgdisplay även på helintegrerade diskmaskiner. Den intuitiva och användarvänliga displayen liknar en smartphone med både symboler och text där man sveper och klickar för önskade val.

Ett nytt kretsloppssystem för vattnet skonar miljön med vattenförbrukning från sex liter och energieffektivitet A+++ minus 10 procent, meddelar företaget.

Triflex
Henrik Israelsson berättar att andra kvartalet 2020 kommer Mieles handstick, kallad Triflex – en sladdlös och påslös skaftdammsugare som kan användas i tre lägen. I läget med motor och dammupptagning högt upp är det enkelt att komma åt under soffor etcetera, och med motor och dammupptagning i lågt läge hamnar tyngdpunkten nära golvet och maskinen kan stå upp själv om man tar en paus. Det tredje läget är när man använder maskinen som en liten handenhet utan skaft.

Triflex kommer lanseras i olika varianter, till exempel med turboborste för husdjursägare, med dubbla batterier etcetera. Triflex anges ha mycket bra dammupptagning, för att kunna ersätta traditionella påsdammsugare.

I videoklippet nedan berättar Henrik Israelsson, Miele, om företagets nyheter på IFA 2019.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone