IFA 2019 – Philips: Ny Airfryer & espressomaskin

IFA2019-Philips

Philips visade på IFA 2019 bland annat upp en ny Airfryer och en ny espressoplattform med helautomatiska maskiner. Under Philips presskonferens på IFA 2019 fick man bland annat reda på att företaget sålt en miljard rakapparater de senaste 80 åren, samt att man sålt tio miljoner Airfryer XXL (varmluftsfritös som kan laga till exempel pommes frites med 90 procent mindre fett jämfört med tillagning i traditionell fritös).

Philips berättade också att SmartSleep Snoring Relief Band (ett band man sätter runt bröstet när man sover, och som vibrerar om man lägger sig på rygg så att man vänder sig på sidan igen – för att minska risken för snarkning) lanseras i USA i fjärde kvartalet i år samt i Europa 2020.

Dan Bechor, Philips, berättar att nya Airfryer XXL är försedd med snabbval för de fem mest populära rätterna (kyckling, pommes frites med flera) och sensorer som används under tillagningen, för att säkerställa att maten är klar när den är klar. Ett varmhållningsläge håller maten varm tills det är dags för servering.

– Nya Airfryer XXL med Smart Sense Technology lanseras första kvartalet 2020. Marknaden för Airfryer är växande, men penetrationen är låg, vilket innebär att det finns stor potential, säger Dan Bechor, och berättar att appen NutriU (som idag fokuserar på Airfryer och framöver även kommer inkludera Blenders med mera) nu finns på svenska och innehåller recept med information om innehåll, näring med mera.

En annan innovation Philips visade på IFA 2019 är Espresso Serie 3000, en helt nyutvecklad, automatisk espressomaskin där man under framtagningen lyssnat på vad konsumenterna vill ha – enkelhet, lätt rengöring och såklart gott kaffe.

Serie 3000 har en stor display, där användaren startar maskinen längst till vänster och sedan ett snäpp till höger väljer typ av kaffedrink, sedan kan styrkan justeras och mängden mjölk etcetera ställas in, innan man slutligen trycker på start längst till höger. Espressomaskinen är försedd med en nyutvecklad, och patenterad, mjölkskummare som kallas LatteGo – och den består endast av två delar vilket gör den mycket enkel att rengöra.

I videoklippet nedan berättar Dan Bechor, Philips, kort om företagets nyheter på IFA 2019.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone