IFA 2019 – Samsung: 50 år i framkant

Samsung-BenjaminBraun

Samsung Electronics firade 50 årsjubileum 5 september 2019 på IFA, och under presskonferensen i Berlin synliggjorde företaget sin vision gällande innovation, uppkoppling och framtiden.

Samsung berättade bland annat att de kommer introducera fler QLED 8K TV:s, att de kommer lansera anpassningsbara kylskåp kallade Bespoke och att de kommer att fortsätta expandera utbudet av 5G-enheter.

– Ända sedan Samsungs första svartvita TV lanserades för nästan 50 år sedan har vi introducerat nyskapande teknik inom konsumentelektronik, hemelektronik och mobilteknik. Samsung kommer fortsätta att bygga sitt arv och erbjuda livsförändrade lösningar till våra kunder, säger Benjamin Braun, Chief Marketing Officer och Vice President, Samsung Europe (på bild ovan).

Allt eftersom gränsen mellan möbel och vitvaror suddas ut, fortsätter Samsung skapa anpassningsbara lösningar i hemmet för att bättre passa konsumentens behov, anger företaget, och berättar att som en del av detta kommer de banbrytande kylskåpen Bespoke till Europa. Bespoke är designade som standardiserade enheter, med flera olika storlekar och med en till fyra dörrar, för att enkelt smälta in i olika miljöer.

– Europeiska konsumenter har en tydlig preferens för kök som reflekterar familjens identitet och personliga smak i designen. Vi är glada att kunna erbjuda Samsungs nya lifestyle-innovationer som är anpassade att passa in i hemmet, säger Mathias Ekman, ansvarig för vitvaror i Norden på Samsung.

Frontpanelen på Bespoke är anpassningsbar och det är möjligt att välja mellan tre olika material – Cotta metal, Satin glass och Glam glass – samt ett flertal olika färger. Cotta metal finns tillgängligt i färgerna charcoal, vit och mint, medan Satin glass finns i matta färger som grå, marinblå, korall och gul. Glam glass erbjuder en glansig yta i antingen vit eller rosa färg.

Samsung förbereder också en ny premiumproduktlinje av inbyggda kök för Europa 2020 som inkluderar en ugn, bänkintegrerad induktionshäll, diskmaskin och kylskåp. Produktlinjen är traditionell men samtidigt nytänkande och vågad i sin design, anger företaget.

Madeleine Valberg, Samsung, berättar att Bespoke (som betyder skräddarsydd) är en serie kyl- och frysprodukter med fokus på anpassning och flexibilitet, där man kan kombinera olika produkter efter ens egna önskemål. De lanseras i Sverige andra kvartalet 2020.

Marcus Eriksson, Samsung, berättar att företagets nya serie inbyggnadsprodukter lanseras 2020, och när det gäller deisgnen på ugnarna har man ett smalare fönster än tidigare, för att fokusera på maten och inte på sidorna inuti ugnen. Bland nyheterna som lanseras nästa år finns Dual Cook Steam Oven, som kan ångkoka i ena delen av ugnen samtidigt som andra delen används som en vanlig ugn. I nya serien kommer det även lanseras ugnar med ångassistans, hällar med inbyggd fläkt och vanliga fläktar – och självklart är alla produkter uppkopplade.

– En annan nyhet är att hela Samsungs serie nu finns tillgänglig i “Black Stainless”, som säljer mer än “Stainless” i Amerika, och kan sägas ha blivit det nya vita. Vi breddar också vårt utbud med en mycket tyst diskmaskin, 40dB, och det är mycket möjligt att vi inom kort kommer lansera 10,5 kg tvättmaskiner, eftersom tvättmaskiner med den kapaciteten klassas som kommersiella produkter vilket innebär att man slipper kemikalieskatten, säger Marcus Eriksson.

I videoklippet nedan berättar Madeleine Valberg och Marcus Eriksson, Samsung, kort om företagets nyheter på IFA 2019.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone