IFA 2019 – Siemens: 2:a generationens fläkthällar

IFA2019-Siemens

Den stora nyheten från Siemens på IFA 2019 är andra generationens hällar med inbyggd fläkt, som börjar lanseras i april 2020.

Axel Dannert, BSH, berättar att kombinationsprodukten häll och fläkt i Tyskland står för 30 procent av induktionsmarknaden, och att produktionen av Siemens Studioline nu ökas. Siemens andra generation hällar med inbyggd fläkt är försedda med ett ventilationsintag som endast är sju cm brett, och den är också helt platt istället för att sticka upp som den gjorde tidigare.

Filtret är en enda del som enkelt kan lyftas upp och stoppas i diskmaskinen, och det finns även fyra stycken Cleanair kolfilter som nu enkelt kan kommas åt ovanifrån.

Produkten installeras som en modul, och man kan välja mellan friblåsande eller rörkopplad anslutning. Produkten kommer att lanseras i ett antal varianter, i storleken 80 cm samt 70 cm (som kan monteras i 60 cm köksdel).

När det gäller spill finns en kassett (som enkelt kan lyftas ut och tömmas) som rymmer 0,2 liter, och under den finns en 0,7 liters behållare som också kan tömmas.

I videoklippet nedan berättar Axel Dannert, BSH, kort om Siemens nyheter på IFA 2019.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone