IFA 2019 – Wilfa: Kaffe, köksmaskin & ego

IFA2019-Wilfa4Wilfa berättade på IFA 2019 att de i oktober lanserar grytor, kastruller och knivar under varumärket ego1948 – samt att de 2020 introducerar tredje generationen av kaffebryggaren Wilfa Svart Precision och en helt nyutvecklad köksmaskin.

Mattias Forsell, Wilfa, berättar att företaget lanserar två stora nyheter under första kvartalet 2020. Den ena nyheten är tredje generationens Wilfa Svart Precision, som är mindre i formatet men har samma kapacitet på 12 koppar som föregångaren.

– Man fyller färskvatten i vattenbehållaren och den exakta bryggtemperaturen på 94 grader uppnås oavsett om man väljer att brygga en enda kopp eller en full kanna. Detta möjliggörs via ett justerbart flöde och den inbyggda pumpen, förklarar Mattias Forsell.

Den andra nyheten är en köksmaskin, som Wilfa har investerat sex år och ungefär 25 miljoner kronor i att utveckla, tillsammans med norska konditorlandslaget.

Mattias Forsell berättar att den kan användas under köksskåp då den är knappt 50 cm hög i uppfällt läge. En annan fördel är att den är lätt att arbeta med eftersom degkroken ej är placerad i centrum av skålen utan vid sidan, vilket innebär att det blir en större yta att addera ingredienser i.

Köksmaskinen kan styras via vredet på toppen och via en app, men det mest tidskrävande vid produktutvecklingen var att optimera kraften från motorn till degen, berättar Mattias Forsell, och förklarar att det finns en inbyggd sensor som mäter degens motstånd och känner när den är klar, och den mäter även temperaturen på degen.

Mattias Forsell berättar att Wilfa har underlättat och förbättrat i hemmen sedan 1948, därav namnet på den nya serien grytor, kastruller och knivar som lanseras i oktober – framtagna med norska (grytor/kastruller) och danska kocklandslaget (knivar).

Knivarna lanseras i tre varianter med tyskt, svenskt och japanskt stål och i kit om sex knivar.

Toppserien VG10 har japanskt stål i 67 lager,  med HRC 60 hårdhet. Att balansen är korrekt vid arbete har varit viktigt vid utvecklingen, berättar Mattias Forsell. De svenska knivarna har HRC 58 Sandvik stål i ett lager och de tyska har hårdhet HRC 54-56, och de lanseras även i blisterförpackning för enkel och säker exponering i butik.

– Att förenkla i hemmet är fokus och vi släpper nu en duopan 30 cm stekpanna med vägg i mitten, och det är världens första runda duopan, säger Mattias Forsell.

I serien ego1948 lanseras även staplingsbara kastruller (som Wilfa patenterat) där såväl kastruller som lock kan staplas i varandra – och de är försedda med durkslag, pip samt gummi där man håller, så att man inte bränner sig.

De nya ego1948 grytorna och kastrullerna har Wilfas egenutvecklade Produre beläggning, som finns i tre varianter – Produre (två lager) , Produre Pro (tre lager) och Produre Extreme (fyra lager keramisk beläggning). Alla tre varianterna klarar köksredskap i metall, och kommande våffeljärn kommer också förses med Produre, förklarar Mattias Forsell.

De icke staplingsbara produkterna i ego1948 har tre lager aluminium och stål hela vägen upp, för snabb och jämn värmefördelning.

I videoklippet nedan berättar Mattias Forsell, Wilfa, om företagets nyheter på IFA 2019.

Wilfa visade på IFA 2019 också upp sina produkter i nya vita och svarta färger, som synes nedan.

IFA2019-Wilfa2

IFA2019-Wilfa3

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone