IFA 2020 – Ett av fyra evenemang skjuts upp

IFA2020-Jens_3core

Den 20 maj skrev vi här på APPLiAnytt i artikeln “IFA 2020 återstartar marknaden” att IFA kommer att gå av stapeln i Berlin i september i år som planerat, men att det kommer vara en helt annorlunda mässa jämfört med tidigare år på grund av coronapandemin. Istället för en sexdagars mässa med ungefär 240000 besökare kommer IFA 2020 arrangeras under tre dagar (3-5 september) som fyra separata evenemang – IFA Global Press Conference, IFA Next & IFA SHIFT Mobility, IFA Global Markets samt IFA Business Lounges – med max 1000 besökare per evenemang per dag.

Den 10 augusti meddelade IFA att IFA Global Markets trots stort intresse från branschen skjuts upp till 2021, medan de tre övriga evenemangen kommer gå av stapeln enligt plan.

– I diskussioner med våra partners fick vi veta att efterfrågan på att delta i en verklig, fysisk mässa i år förblir stark. Ihållande resebegränsningar hindrar emellertid asiatiska företag från att delta i liveevenemanget i Berlin. Under dessa omständigheter var många tvungna att skjuta upp sitt deltagande i IFA Global Markets till nästa år, förklar Jens Heithecker, VD IFA Berlin.

Alla företag som planerade att delta i IFA 2020 Special Edition men inte kan, har möjlighet att presentera sina varumärken, produkter och innovationer digitalt som en del av IFA Virtual Market Place. För de företag som fortfarande planerar att delta 2020 erbjuder IFA-teamet alternativa lösningar för att säkerställa en framgångsrik och effektiv presentation.

– Beslutet att skjuta upp detta delevenemang i IFA 2020 Special Edition till 2021 var inte lätt för oss. Särskilt eftersom närmare 600 företag var ivriga att presentera sig i Berlin i år. Ändå måste vi acceptera att det med pågående reserestriktioner för många av våra partners helt enkelt är omöjligt att planera och förbereda sig för årets IFA Global Markets, säger Jens Heithecker.

IFA Global Markets är IFA:s internationella inköpsplattform för OEM-tillverkare, ODM-tillverkare, leverantörer och komponenttillverkare.

CES 2021 blir en digital mässa
Den 28 juli meddelade Consumer Technology Association (CTA) att CES 2021 på grund av covid-19 kommer bli en helt digital mässa, då det inte är möjligt att på ett säkert sätt samla tiotusentals människor i Las Vegas i början av januari 2021 för att träffas och göra affärer.

CTA berättar att CES 2021 kommer erbjuda media personliga upplevelser i form av:

* Media events
* Product showcase
* Keynotes & confernces
* Meetings & networking

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone