IFA 2020 – leverantörerna som var där: BSH

IFA2020_BSH_Matthias_Ginthum-Foto_Messe_Berlin

I förra veckans artikel om IFA 2020 var det fokus på själva mässan, och från och med nu ligger fokus på de leverantörer som var där, deltog och presenterade – när det gäller APPLiAs medlemsföretag innebär det BSH, Haier (Candy/Hoover) och Miele. Grundig fanns också på plats rent fysiskt i och med att de var ett av företagen på IFA Business, Retail & Meeting Lounges 2020, men de hade ingen presskonferens på själva IFA-mässan likt de tre övriga.

BSH:s presskonferens på IFA 2020 gick av stapeln 12:15-13:00 torsdagen den 3 september. Matthias Ginthum, CMO BSH, talade under rubriken “No. 1 in kitchen” om företagets varumärken och tjänster, samt förklarade att BSH använder digitalisering för att förbättra livet för människor i sina hem.

– Home Connect introducerades 2014 och var en milstolpe. BSH har det bredaste ekosystemet inom Connected appliances, tillgängligt i 40 länder och på 25 språk, sade Matthias Ginthum, och berättade att SystemMaster är namnet på hjärnan i vitvaror, som öppnar upp för nya funktioner och tjänster framöver.

Han berättade att BSH nu lanserar en ny diskmaskinsserie – de första produkterna med SystemMaster – och samtliga nya maskiner har Home Connect. De nya diskmaskinerna är resultatet av en undersökning med 40000 konsumenter, och den största lanseringen för oss i denna kategori någonsin.

– Hållbarhet är också mycket viktigt. Att vara nummer 1 i köket innebär också ett ansvar. Inte bara genom att producera energieffektivare produkter utan även genom att minska vårt avtryck – genom klimatneutral produktion. Målet är att i slutet av 2020 skall vi vara första företag i vår bransch som blir CO2-neutrala, sade Matthias Ginthum.

Bosch-Cookit

Bosch
Harald Friedrich, Managing Director Bosch, berättade att de nya diskmaskinerna är helt nykonstruerade och redesignade, med 25 procent större lastningsyta och Extra Clean Zone (tre extra munstycken, roterande, på ett ställe i diskmaskinen). Han talade även om Bosch nya Serie6 kombinerade tvättmaskin/torktumlare med ånga, som klarar upp till 6 kg i kombinerat program och upp till 10 kg om man endast tvättar.

En annan nyhet han nämnde är XXL Refrigerator – upp till 26 cm bredare och 20 cm djupare än standard – som rymmer upp till 619 liter, och är försett med VitaFresh Pro för extra lång hållbarhet och minskat matsvinn. Den stora kylfrysen finns med dörr eller låda för frysdelen. Inom städning presenterades Unlimited Gen2 Serie8 handstick, med ny motor (Made in Germany) som skall vara lika stark som en sladdansluten dammsugare och ha Unlimited runtime…

Harald visade även Bosch första multifunktionella köksmaskin – Cookit – som når upp till 200 grader, där användaren guidas via app.

– Cookit har sålts i Tyskland och Österrike sedan i juni i år, och kunderna älskar den, sade Harald Friedrich.

Siemens-glassdraftAir

Siemens
Roland Hagenbucher, Managing Director Siemens, förklarade att 2020 har inneburit aldrig tidigare skådade problem för oss alla, och att två saker visat sig vara extra viktiga. Två saker som Siemens representerat i många år – förbättringar i hemmet samt stil & elegans.

– På grund av Covid-19 vill en av tre investera i köket inom en nära framtid. 51 procent anser att det innebär bättre livskvalitet, sade Roland Hagenbucher.

Han berättade att den nya diskmaskinsserien är den första där alla produkter är connected, alla kan uppdateras med ny firmware för att förbättras och få nya funktioner. Med appen i mobilen kan man diska tre gånger snabbare – även om disken är startad – om till exempel gästerna skulle visa sig dyka upp tidigare än väntat. Bland finneserna finns sex munstycken speciellt för skonsam diskning av glas.

En trend är hällar med inbyggd fläkt (downdraft), och en nyhet i – eller snarare parallellt med – denna kategori är en fläkt med tillhörande glasskiva (glassdraftAir) som kan skjutas upp för att förbättra downdraft. Den monteras bredvid/bakom hällen.

Matthias Ginthum avslutade presskonferensen med att säga att nästa steg är personifiering, och Home Connect är kärnan…

(Home Connect finns idag i fler än tre miljoner uppkopplade vitvaror).

Foto på Matthias Ginthum, CMO BSH: Messe Berlin.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone