KitchenAid – från förr till nu

KitchenAid-2021a

KitchenAid berättar i denna artikel själva om hur det hela började, för över 100 år sedan, samt vad som sker i år.
I Ohio 1908 föddes idén till KitchenAids köksmaskin, efter att ingenjören Herbert Johnston såg en bagare kämpa med att blanda en tung bröddeg med endast en sked. Det skulle dock dröja fram till 1914 innan Herbert skapade den allra första KitchenAid köksmaskinen och började sälja den till bagerier och den amerikanska marinen.

1919 började köksmaskinen säljas till konsumenter, och namnet KitchenAid sägs ha myntats av Herberts fru som testade köksmaskinen och utbrast “I don’t know what you call it, all I know is it’s the best kitchen aid I ever had!”

KitchenAid-2021b

Samma ikoniska design sedan 30-talet
1936 kom den ikoniska köksmaskin designen som vi känner igen från idag till liv. Serien kallades K-modellen och är framtagen av Egmont Arens, och designen har i stora drag förblivit oförändrad sedan dess. K-modellen revolutionerade hushållsköket och blev den första köksmaskinen att bli utställd i ett modernt konstmuseum.

50-talets färgexplosion
1955 släpptes köksmaskinen i sex nya färger, idag finns KitchenAids köksmaskiner i fler än 30 olika färger, beroende på modell, och varumärket är känt för att kontinuerligt förnya och uppdatera sina färger.

KitchenAid-2021c

KitchenAid idag
Än idag tillverkas KitchenAids köksmaskiner i fabriken i Greenville, Ohio, USA. Idag lanserar KitchenAid nya produkter och nya designer regelbundet och produktportföljen ger hängivna KitchenAid-fans chansen att utrusta hela sitt kök med KitchenAid-produkter. Välj bland köksmaskiner, blenders, matberedare, kaffekokare eller vattenkokare och hitta just din favorit.

KitchenAid i Sverige
I Norden har KitchenAid funnits i drygt 15 år och har haft ett långt samarbete med Thuesen Jensen. Distributionen av KitchenAid i Sverige har hanterats av Thuesen Jensens svenska bolag, Sebastian AB. År 2020 var ett år då konsumenters köpbeteende har förändrats snabbare än vi någonsin kunna förutse. Retail Landscape förändras och Europa som region växer mer och mer till en gemensam marknadsplats, och som en följd av detta ett behov att arbeta närmare våra kunder och konsumenter.

Därför har vi, KitchenAid och Thuesen Jensen (Sebastian AB), kommit överens om att det är dags att gå skilda vägar efter ett långt och gynnsamt samarbete. KitchenAid kommer, från och med juli 2021 att ansvara för hela distributionen av varumärket i Sverige med en egen organisation.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone