Kökstrenderna på Eurocucina

Förra veckan gick Eurocucina, världens största köksmässa av stapeln i Milano. Årets mässa bjöd på många nyheter inom design och teknik för köket. EHLnytt sammanfattar några av trenderna från mässan.

 

Det smarta hemmet Whirlpool - mindre
Trenden med uppkopplade hem fortsätter och var ett återkommande tema genom hela mässan. Ett av företagen som satsar på det smarta hemmet var Whirlpool. På mässan kunde man bland annat se deras spis med intuitivt touch-gränssnitt och inbyggd fläkt.

Electrolux visade upp sin blast chiller och freezer-ugn, som gör det möjligt att frysa och värma upp mat fort, vilket öka hållbarheten på livsmedel och minska avfallet.

På mässan sågs även integrerade system med touchskärmar, högteknologiska bänkskivor med internetanslutning, vitvaror som styrs via appar och handtagslösa skåpsdörrar med touch sensorer.

 

Inbyggnadstrenden
Man ser även en fortsättning av inbyggnadstrenden och dold förvaring. Under bänkar och skivor gömde sig smarta kökselement och förvaringsutrymmen.

Binova visade upp sin nya ”osynliga” induktionshäll. Något som såg ut som en vanlig marmorbänk tillverkad i porslinsmaterial gömde en inbyggd induktionshäll, som gör det möjligt att förbereda, laga och servera mat på samma yta.

Binova- hob

Under marmornskivan gömmer dig en induktionshäll – Binova, Eurocucina

 

Blandade material
På inredningssidan blandades olika material. Jordnära och naturinspirerad design var populärt. På mässan sågs flera kök i rostfritt stål och trä samt detaljer i glas, sten, metall, porslin och betong. En blandning som skapar energi och en känsla av utrymme.

Växter och grönska fick ta stor plats i köken och man såg flera kök med odlingar. Inredningsföretaget Varenna tog till sig den naturnära trenden och visade upp förvaringslösningar med integrerade odlingslampor, som gör det möjligt att ha ört- och grönsaksodlingar inne i köket.

 

Designersamarbeten
På mässan syntes även några intressanta designersamarbeten. Bland annat har det Italienska modehuset Dolce & Gabbana gått samman med vitvarutillverkaren Smeg. På mässan presenterade de sin begränsade upplaga handmålade kylskåp.

Köksdesignföretaget Scavolini presenterade sitt förnyade samarbete med klädmärket Diesel och visade upp köket Diesel Open Workshop, ett kök med tydlig industriell stil.

Frigoriferi_DG_e_SMEG2

 

Se fler bilder från Eurocucina här

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone