Lev för morgondagen med medveten & hållbar livsstil

Bosch meddelade i samband med IFA 2020 att deras målsättning är att förtjäna konsumenternas förtroende, underlätta och göra livet enklare för användare i hemmet, och förklarade att höjdpunkterna 2020 är förbättrad prestanda, bättre livskvalitet och mer resurseffektivitet.

I ett pressmeddelande 22 september berättade företaget att den pågående pandemin har lett till stora förändringar. Människor känner sig oroliga, ifrågasätter sina vardagsrutiner och känner ett ökat behov av skydd och säkerhet. De riktar sitt fokus mer till det egna hemmet och den egna och familjens hälsa. Samtidigt måste livet gå vidare, med allt från matlagning till tvätt. Idag litar de flesta konsumenter på varumärken som sedan tidigare har visat prov på pålitlighet, kvalitet och support – som Bosch. Varumärket är en pålitlig partner och trogen hjälp till sina användare, genom att leva upp till mottot att skapa produkter som är “Invented for life”, berättar företaget, och förklarar att Bosch innovationer alltid fokuserar på vad människor verkligen behöver, snarare än vad som är tekniskt möjligt.

I år har Europas ledande vitvarutillverkare Bosch för fjärde gången utsetts till “Most Trusted Brand” i kategorin Hushållsapparater i Tyskland, anger företaget.

På IFA:s globala presskonferens 2020 presenterade Bosch årets nyheter samt den virtuella produkten Experience World. Vitvarorna och små hushållsapparater, som marknadsförs med sloganen Live #LikeABosch, ska hjälpa konsumenterna att skapa ett mer medvetet, avslappnat, säkert, hälsosamt och hållbart vardagsliv, för att underlätta i den komplicerade situation vi befinner oss i. Nedan berättar Bosch om några av sina nyheter.

Mer kraft, lägre energiförbrukning
En hög livskvalitet är värdefullt. Men hur uppnår man det? I denna turbulenta tid strävar allt fler hushåll efter en mer medveten och mindre stressig livsstil, som dessutom är mer hållbar. Ett sätt att göra det är att använda hushållsapparater som inte bara ger goda resultat utan också sparar resurser som tid, råvaror och energi. Som till exempel den nya generationens PerfectDry-diskmaskiner med Zeolith-teknologi från Bosch. Diskmaskinerna är nu mer kraftfulla än någonsin samtidigt som de förbrukar mindre energi, detta tack vare två världsnyheter: en tredje korg som ger cirka 25 procent mer utrymme och ger plats åt mindre föremål och funktionen Extra Clean Zone för extremt noggrann och effektiv diskning som inte kräver en hög temperatur. I kombination med den beprövade Zeolith-torkningen kan all ren disk ställas in i skåpet direkt, vilket ger mer tid för roliga saker i livet.

Massor av utrymme för fräsch och hälsosam mat
En varierad och sund kost är en förutsättning för att må bra. Här tänker Bosch stort, eftersom allt fler hushåll behöver mer utrymme för att hålla maten fräsch. Därför utökar varumärket ständigt sitt sortiment av effektiva XXL-modeller av kyl/frysar med förstklassiga fräschhetssystem. Bosch stora kyl/frysar rymmer större mängd mat och håller maten fräsch längre så att man inte behöver åka och handla lika ofta.

Problemfri klädvård
Något annat som underlättar i vardagen är smarta sätt att tvätta, speciellt om det inte kräver så mycket eftertanke. Bosch nya kombination av tvättmaskin och torktumlare i ett i Serie 6 tvättar och torkar upp till sex kilo tvätt i en enda cykel, utan att man behöver flytta tvätten mellan olika maskiner eller trycka på en massa knappar. Och inte nog med det: Det speciella Hygiene Care-programmet garanterar hygienisk rengöring av nästan alla typer av material.

Visst är det bra att man kan ta kål på bakterier och stödja god hälsa bara genom att tvätta? Bosch många olika tvättmaskiner och därmed den optimala maskinen för varje hushåll, som tvättmaskiner med andra generationens automatiska doseringssystem i-DOS, automatiska program, anslutna apparater som ger optimala resultat genom att utbyta information med varandra eller torktumlare med luddfilter som bara behöver rengöras några gånger om året. Tack vare avancerad teknik och en rad individuellt användbara bekvämlighetsfunktioner hanterar Bosch stora mängder tvätt med minimal ansträngning.

Ta ett djupt andetag och njut
Nu när vi tillbringar mer tid i hemmet vill vi också att det ska vara snyggt. Estetik och design har fått en ny innebörd, även i köket. Köksfläktar ska till exempel antingen ha en spektakulär design eller smälta in stilrent i köket – eller både och. Bosch nya inbyggda köksfläkt av glas, som helt enkelt sänks ner i bänkskivan när den inte används, skapar en balans mellan ikonisk design och nästan sömlös integration. Dessutom har den en exceptionell prestanda. Ny innovativ guided air-teknologi från Bosch ger ett optimalt luftflöde, medan PerfectAir-sensorn automatiskt känner av mängden matos och justerar effekten därefter.

Men det är inte bara näsorna som behöver skämmas bort, utan även ögonen. Därför har Bosch lanserat ännu en innovation: en inbyggd glaskeramikhäll med GlassProtect-yta. Denna speciella beläggning, utvecklad av glastillverkaren Schott, ger cirka 95 procent bättre skydd mot repor orsakade av sand och cirka 70 procent bättre skydd mot repor orsakade av slipande svampar, jämfört med en vanlig glaskeramikhäll utan beläggning. Den diskreta metalldesignen ger ett elegant utseende som varar längre.

Årets produktnyheter visar att Bosch hushållsapparater mer än någonsin bidrar till ökad livskvalitet och en medveten, hållbar livsstil. Två saker är extra viktiga för varumärket: att erbjuda ett brett sortiment av olika modeller som tillgodoser alla behov, och att öka tillgängligheten av toppmodern teknik, som sensorer och uppkopplade vitvaror, i alla prestandaklasser – för att så många hushåll som möjligt ska kunna uppleva fördelarna med Bosch.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone