Nu har Tretti fyra fysiska butiker

Tretti-Kungsgatan_Stockholm

Den 3 januari 2020 öppnade Tretti fyra butiker i Sverige – förutom flaggskeppsbutiken på Kungsgatan i Stockholm öppnade också butiker i Halmstad, Helsingborg och Umeå.

Danska WhiteAway Group (som köpte Tretti av svenska Qliro Group 2016) kombinerar näthandel med vitvarukedjan Skousen i Danmark, och nu satsar man alltså på samma upplägg i Sverige.

De fyra butiker som nu öppnat är tidigare Köksvaruhuset, som efter tio år inom Electrolux Home lämnat den kedjan för att satsa på Tretti istället. Tidigare hade Köksvaruhuset tre butiker i Stockholm samt en butik i Umeå, och när man nu öppnar “Tretti-butiker” är butikerna lika många till antal, men på andra platser.

I ett pressmeddelande i oktober ifjol berättade Esben Aabenhus, CEO WhiteAway Group, att butikerna skall vara mer än en förlängning av Tretti.se, de ska tillföra inspiration och kunskap för kunderna.

I samma pressmeddelande sade Hampus Nording, VD på Tretti Retail, att om vi kan kombinera den lokala handlarens entusiasm och kunskap med näthandlarens starka erbjudanden och snabbhet tror jag att vi skapar något många kunder saknar idag när de ska köpa vitvaror och kök. Vi kommer därför inte att nöja oss med bara de här orterna, vi har redan inlett sökandet efter fler duktiga franchisetagare runt om i landet.

Tretti.se har sedan WhiteAway Group köpte företaget gjorts om till en marknadsplats, vilket innebär att produkterna som säljs på Tretti egentligen säljs av det danska moderbolaget. Och då varorna skickas från WhiteAway Groups centrallager i Danmark undviks kemikalieskatten.

– När vi köpte Tretti hade företaget ett lager i Jordbro utanför Stockholm, men vi beslutade att lägga ner det eftersom det var mer effektivt att bara ha ett lager. Det har ingenting med kemikalieskatten att göra, utan beslutet togs innan kemikalieskatten infördes. Det innebär att vi har lite dyrare logistik när vi skickar till Sverige, men regeln är att vi inte betalar kemikalieskatt. Däremot kommer vi att göra det när vi öppnar butiker i Sverige, sade WhiteAways styrelseordförande Johannes Gadsbøll till Ehandel i augusti ifjol.

Bilden ovan är från Tretti-butiken på Kungsgatan i Stockholm – som utvecklats till en riktig vitvarugata. Här finns Tretti-butiken ett stenkast från Samsungs och Mieles flaggskeppsbutiker samt Elgiganten.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone