Samsung innan IFA 2020 – Life Unstoppable

Samsung_LifeUnstoppable-video

Dagen innan IFA 2020 öppnade sina dörrar anordnade, i vanlig ordning, Samsung ett pressevenemang – i år ett digitalt sådant, kallat Life Unstoppable. Den virtuella världen som deltagarna fick ta del av markerar en ny era av innovation och är ett av flera sätt som Samsung fortsätter att flytta gränserna för vad som är möjligt, meddelar företaget, och berättar att den virtuella världen – Life Unstoppable – gav Samsungs människocentrerade innovationer liv genom en helt ny och gamifierad upplevelse.

– Det här året har fått oss att omvärdera vårt förhållande till teknik på ett sätt som ingen kunnat tänka sig. På Samsung har vi inte bara omfamnat dessa förändringar utan siktat på att hålla oss ett steg före genom att fortsätta erbjuda innovation för framtiden. Vi är ihärdiga i vårt mål att skapa utmanande och revolutionär teknik och genom att presentera våra nya produkter för 2020 genom en banbrytande virtuell upplevelse fortsätter vi på det spåret. Vår främsta ambition är att erbjuda unika produkter som främjar ett “Life Unstoppable” säger Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, Samsung Europe.

Samsung_LifeUnstoppable-RB7300

Bespoke nu till Sverige
Under Life Unstoppable berättade Benjamin Braun att Samsung är “Nr 1 freestanding Home Appliance brand in Europe” samt att företagets kylskåp Bespoke kommer att finnas tillgängliga i Norden i oktober i år, och något senare i andra delar av Europa. Kylskåpen kan anpassas på ett flertal olika sätt genom färger och material som är enkla att byta ut. Man kan med andra ord skapa sitt egna kylskåp som matchar personlig stil och inredning. Till en början lanseras modeller med en dörr och något senare kommer även modeller med fyra dörrar. Bespoke blir från start tillgängliga i fyra olika färger, och fler färger kommer introduceras nästa år.

Samsung har också sett ett ökat fokus för minskat matsvinn och nya studier visar att konsumenter besöker mataffärer alltmer sällan men att de handlar mer när de gör det. Därmed finns det även ett behov av kylskåp med mer utrymme, som håller maten färsk längre. Samsung visade upp kylskåpet RB7300T med en lagringskapacitet på upp till 385 liter – de erbjuder två olika höjdval.

Produkten har låg energiförbrukning som hjälper konsumenter leva en hållbar livsstil och den inbyggda Digital Inverter Compressor anpassar automatiskt hastigheten beroende på vad som finns i kylen, vilket gör att den använder 50 procent mindre energi, anger företaget. I kylskåpet finns Optimal Fresh+ (en låda eller två lådor med olika temperaturer) samt Humble Wine Rack, vilket innebär att flaskhållarmodulen är konstruerad så att den kan användas som en hylla om den ej är fylld med liggande flaskor.

Samsung_LifeUnstoppable-AI

Tvätt och tork med AI
På Life Unstoppable fick deltagarna även ta del av Samsungs nya, energieffektiva tvättmaskin WW9800T och torktumlare DV8000T, båda med AI. Tvättmaskinen är försedd med en intuitiv AI kontrollpanel som automatiskt lär sig de inställningar du föredrar, berättar Samsung, och förklarar att QuickDrive-tekniken förkortar tvättiden med upp till 50 procent samt minskar energiförbrukningen med upp till 20 procent. Den kan även känna av tvättens vikt och nedsmutsningsgrad för att därefter automatiskt optimera mängden vatten och tvättmedel.

När tvättmaskinen WW9800T kopplas samman med torktumlaren DV8000T så kommunicerar enheterna genom en Auto Cycle Link vilket möjliggör för tumlaren att på förhand bestämma rätt inställningar för den tvätt du tvättar. Torktumlaren DV8000T är utrustad med Samsungs mest effektiva värmepumpsteknik som fått A+++ energicertifiering. Både tvättmaskinen och torktumlaren kan kontrolleras genom en SmartPhone och SmartThings appen.

Samsung berättar att de utöver dessa två maskiner lanserar ytterligare 30 nya tvättmaskiner, 20 nya torktumlare samt 20 nya tvätt/torkmaskiner – alla kommer att lanseras som olika modeller i olika serier med varierande utförande för att täcka alla konsumenters behov.

Inom serien Infinite Line visade Samsung upp nya Dual Cook Steam Oven – som kan ånga livsmedel i undre halvan av ugnen samtidigt som övre halvan används som vanlig ugn.

En annan produkt som visades på Life Unstoppable var AirDresser – ett slags kläduppfräschningsskåp som använder ånga och luft för att eliminera 99% av bakterier och odör, samt torka med låg temperatur. Produkten anges vara så tyst att den kan användas var som helst, när som helst.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone