Severin hos APPLiA – Home Appliances Sweden

Severin-Robert_Marcuse_IFA2016

Severin Svenska AB är sedan 24 november 2020 medlemmar i APPLiA – Home Appliances Sweden, och APPLiAnytt hade med anledning av detta för avsikt att träffa företagets Sverigechef Leif Lindholm och Försäljningschef Robert Marcuse i företagets lokaler på Veddestavägen 19 i Järfälla. Ett fysiskt möte hade varit mycket enkelt att genomföra eftersom undertecknad – efter 15 år på Kungsholmen – sedan drygt sex veckor huserar i Hässelby och således endast har lite mer än en halvmil till Severins lokaler. Men med tanke på rådande pandemi beslutades att inte mötas, utan istället höras via telefon, och 24 november ställde APPLiAnytt fem frågor till Robert Marcuse på Severin, som svarade enligt nedan:

1. Hur många är ni som arbetar på Severin i Sverige?
– Vi är sju personer, med en säljkår som täcker hela landet – med traditionell kundbearbetning, som nu i pandemin dock ser lite annorlunda ut än vanligt.
2. Fokuserar ni uteslutande på Sverige eller arbetar ni nordiskt?
– Vi fokuserar hundra procent på den svenska marknaden, men eftersom trenden är att handelns gränser suddas ut mer och mer blir det med automatik en del nordiskt arbete också.
3. Hur har ni som företag – och era produkter – utvecklats de senaste fem åren, och hur ser ni på de kommande fem?
– Severin har justerat sin produktportfölj till att innefatta fler high-end produkter, och det är genomgående ett mer enhetligt designspråk på produkterna idag. Näthandeln ökar och lågprissegmentet minskar, varför fokus förskjuts mer mot högre specade produkter. Några exempel är att Severin satsar på innovativa mikrovågsugnar, och att det den senaste tiden skett en stor utveckling inom cooling (kyl/frys) med fokus på mer nischade produkter, och vi jobbar med utvalda åf inom detta sortiment. Vi har även ett unikt – och omfattande – sortiment inom elgrillar, med speciell teknik som innebär att man kan nå en temperatur på hela 500 grader. Vad gäller utvecklingen framöver kommer vi fortsätta att fokusera på att bredda sortimentet i det lite exklusivare segmentet.
4. Hur har företaget påverkats av coronapandemin?
– Att folk är hemma mer har för oss inneburit ett försäljningsmässigt mycket bra år, och med det sagt är det svälvklart hemskt med en pandemi.
5. Har ni något ni skulle vilja förtälja APPLiAnytts läsare, ie ordet är fritt?
– Vi är på banan och har vind i seglen, med ett brett och högkvalitativt sortiment – kanske är det dags för många att upptäcka eller omvärdera Severin?

Om Severin
Severin grundades 1892 i Sundern i Tyskland, och har utvecklat, producerat och sålt elektriska hushållsapparater sedan mer än 60 år. Det som började med en liten smedja i Sundern räknas idag till ett av de mest ansedda medelstora företagen i Tyskland, med ungefär 1100 anställda som producerar innovativa och prisvärda hushållsapparater för den internationella marknaden.

Företaget har en bred produktportfölj och säljer sina apparater i drygt 100 länder i samarbete med försäljningspartners. Severin har även egna försäljningskontor i Frankrike, Italien, Kina, Nederländerna, Polen, Spanien och Sverige. Bolaget driver egna produktionsanläggningar i Shenzhen, Kina. Den egna fabriken i Sundern Sauerland används idag som servicecenter, lager och logistikcenter.

Mer information om Severin finns på www.severin.com (som leder till den internationella hemsidan på engelska/tyska/franska) samt på www.severin.se (som fram till igår ledde till severin.com men nu leder till en helt ny hemsida!) och www.severinshop.se.

(Foto: Robert Marcuse på IFA2016)

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone