Självdosering och smart hos BSH

ElonExpo2019-BSH

Hos BSH kunde man på Elon Expo 2019 bland annat kolla närmare på självdoserande tvättmaskiner och olika smarta lösningar med Home Connect.

Hasse Söderberg, BSH, berättade på Elon Expo 2019 bland annat om BSH:s självdoserande tvättmaskiner i-DOS, där patentet nu löpt ut vilket innebär att konkurrenter också lanserar självdoserande tvättmaskiner, men BSH har tio års erfarenhet, poängterade Hasse Söderberg.

Sensorer, som exempelvis mäter vattnets grumlighet, är också något BSH har lång erfarenhet av, och det talades det en del om på utbildningsmässan, liksom Home Connect.

– En stektermometer i en ugn är en bra funktion, men man måste vara i köket för att höra när maten är klar. Med uppkoppling via Home Connect kan man vara till exempel i trädgården, och när maten uppnått korrekt temperatur får man en pushnotis i sin mobil, säger Hasse Söderberg.

Ett annat exempel på Home Connect som nämndes är att Sonos kan spela en speciell trudelutt när tvättmaskinen är klar.

Hos BSH visades också induktionshällar som försetts med rektangulära spolar, istället för runda, för att undvika kalla, tårtbitsliknande ytor när två intilliggande zoner nyttjas som en enda. Och de klarar nu stekpannor med 28cm diameter, mätt i botten av stekpannan.

I BSH:s monter lagade kocken Alexandra Zazzi, kanske mest känd som den första kvinnliga vinnaren av dokusåpan Expedition Robinson, mat som besökarna kunda avnjuta.

(Bilden ovan: Hasse Söderberg, BSH, på Elon Expo 2019, vid en induktionshäll som klarar stekpannor med diameter på upp till 28 cm).

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone