Smeg på folkrikaste gatan i Sverige

Smeg1

SCB (Statistiska Centralbyrån) har koll på det mesta i Sverige. Till exempel har de nu släppt en rapport om invånare boende på landets gator. Ringvägen på Södermalm i Stockholm är den folkrikaste gatan i hela landet med 5 440 boende enligt SCB. Den har också dubbelt så många boende som i hela Arjeplogs kommun och fler boende än i nitton andra kommuner i Sverige.

Smeg2

SMEG huserar här sedan 2012
Här på Ringvägen 79 i Stockholm finns Smeg Concept Store som öppnades år 2012. Innan dess hade Smeg en mindre Concept Store på Artillerigatan på Östermalm i Stockholm redan 2008, som man snabbt växte ur. Historien för Smeg i Sverige började redan 2005 då det italienska familjeföretaget etablerade sig i Sverige. Då med säte i Malmö, som för övrigt fortfarande är platsen för Smegs huvudkontor i Sverige. Härifrån utgår också ansvaret för hela den nordiska marknaden. Ulrika Theander är VD för Smeg Nordic och berättar vid APPLiAnytts besök att denna Concept Store i Stockholm är en av många i världen.

Smeg3

Över hela världen
I London finns till exempel en av de allra största av Smegs butiksanläggningar där de över 600 kvadratmetrarna kvalificerar till att kallas Flagship Store, medan andra med något mindre yta benämns Concept Stores. Dessa finns i många andra städer i världen, som New York, Sydney, Kapstaden, Paris, Köpenhamn med flera.

– Öppnandet av flaggskeppsbutiken på Regent Street St James var ett viktigt steg för vårt globala varumärke. Butiken ligger i de vackert restaurerade arkitektoniska omgivningarna nära Piccadilly och erbjuder den perfekta miljön för att visa upp Smegs omfattande kollektion, berättar Ulrika Theander. Väl värt ett besök när du befinner dig i London!

Smeg4

Concept Store Stockholm
Butiken på Ringvägen i Stockholm imponerar med sina knappt 200 kvadratmeter, som är välfyllda med Smegs produktprogram. Ett för stockholmarna centralt läge, mittemot den legendariska Eriksdalshallen, lätt att nå och täcker större delen av Stockholmsområdet. I butiken välkomnar butikschef Malin och Titti alla besökarna måndagar till lördagar.

– Vi välkomnar här köpintresserade slutkonsumenter och stödjer våra fantastiska återförsäljare i deras verksamhet, både med utbildningar och med att visa våra väldesignade och iögonfallande produkter. Det är också den perfekta platsen att vara värd för evenemang för B2B-kunder och press, men också tillsammans med våra fantastiska samarbetspartners, berättar Malin Lundin.

Här finns de ikoniska kylskåpen på display samt de olika designserierna av klassiska spisar och inbyggnadsprodukter signerade världskända designarkitekter såsom till exempel Guido Canali och Renzo Piano. De väldesignade småapparaterna från Smeg har ökat i programbredd och varianter de senaste åren och upptar en ansenlig yta i lokalen.

Här kan du passa på att ta en digital tur genom hela utställningen.

Vänstra bilden: VD Ulrika Theander och Fabrizio Fonte, CFO & Logistikchef. Högra bilden: Butikschef Malin Lundin.

Vänstra bilden: VD Ulrika Theander och Fabrizio Fonte, CFO & Logistikchef. Högra bilden: Butikschef Malin Lundin.

Concept Store skall bli Flagship Store
Under mötet med APPLiAnytt släpper Ulrika nyheten att Smeg nu aktivt söker en större lokal i centrala Stockholm för att etablera en större Flagship Store i stil med den i London, som beskrivs här ovan. Fler kvadratmeter kommer att behövas för att kunna leva upp till de höga ambitionerna att ge besökarna/kunderna en härlig och unik kundupplevelse samt att kunna ge större utrymme för framtida produktprogram. Läs mer om detta i framtida APPLiAnytt.

Smeg6

Smeg bygger ut i Malmö
Smeg Nordic är i en stark tillväxtfas och för att möta kundernas ökade efterfrågan kommer företaget att förbättra kapaciteten på sitt nordiska lager. Smeg Nordic har för närvarande sitt lager i Löddeköpinge, men i slutet av året kommer det nya lagret att ligga i Malmö Industrial Park, en ny sektion i stadens hamn.

– Inom två veckor får vi nycklarna till vårt nybyggda, ultramoderna nordiska lager, berättar Fabrizio Fonte, ansvarig för företagets logistik. Vi kan då starta upp vårt nya lager i Malmö redan under december, med mål att ha det i full drift i början av 2022. Det här spännande steget kommer att bidra till ökad effektivitet i vår nordiska verksamhet och samtidigt minska vårt fotavtryck på miljön, påpekar Fabrizio.

Mer om Smeg
Smeg grundades 1948 av Vittorio Bertazzoni från Guastalla, en stad nära Reggio Emilia i norra Italien, och är idag en av världens ledande tillverkare av vitvaror och hushållsapparater. I över 70 år har Smeg-produkterna allmänt betraktats som smakfulla och eleganta produkter – mycket tack vare Smegs partnerskap med världsberömda arkitekter och designers.

– Smeg strävar alltid efter att identifiera och återspegla de definierande egenskaperna hos sann italiensk stil och boende. Våra konceptbutikers uppdrag är att arbeta både varumärkesbyggande och inspirerande. Att berätta historien om vårt varumärke och vårt fantastiska sortiment med en sann “Made in Italy” känsla, avslutar Ulrika.

Kent Oderud, Ordförande APPLiA – Home Appliances Sweden

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone