Stort sug efter dammsugare

ElonExpo2019-OBHNordica

OBH Nordica satsar stort på dammsugare, och kommer under året lansera inte mindre än 16 modeller. Johan Eklind, Sverigechef på Tefal-OBH Nordica Group, berättar på Elon Expo 2019 att det i år är stort fokus på företagets dammsugare, som nyligen börjat lanseras.

– Handlarna är mycket intresserade och modellerna är mycket konkurrenskraftiga. De är marknadsledande i Europa under varumärket Rowenta, men i Norden heter de OBH Nordica, eftersom vi har 97 procents varumärkeskännedom, säger Johan Eklind.

Under året kommer OBH Nordica lansera inte mindre än 16 dammsugarmodeller, indelade i fyra underkategorier: påsdammsugare, påslösa dammsugare, sladdlösa skaftdammsugare för golv samt sladdlösa skaftdammsugare för golv till tak.

OBH Nordica anger att modellerna är tystgående utan att kompromissa med prestandan, och bland finesserna finns till exempel fastsatt borste runt dammsugarröret både på handtagsdelen och röret – så att man slipper klicka på och av en borste (som dessutom kan fösvinna då den ej är fastmonterad).

– En stor trend just nu är högkvalitativa skaftdammsugare. Påsdammsugare kommer tappa lite de närmsta åren tror vi, eftersom skaftdammsugare nu blivit så bra, säger Johan Eklind, och förklarar att dammsugare är den största kategorin inom SDA, och står för ungefär 30 procent av värdet.

(Bilden ovan: Johan Eklind, Tefal-OBH Nordica Group, på Elon Expo 2019, med en av företagets skaftdammsugare i händerna).

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone