Produkter man inte hittar i alla hem: Krumkakejärnet

Wilfa-Krumkakejern_Glassmaskin

Utbudet av produkter i vår bransch är mycket stort, och det är möjligt att en del produkter så att säga hamnar mellan stolarna, varför vi i en serie inlägg sätter fokus på mindre vanliga produkter. Första inlägget handlar om krumkakejärnet – även kallat våffelstrutjärnet – och dess systerprodukt glassmaskinen.

Wilfas CC-1 presenteras som ett Østerdal krumkakejärn, ett våffelstrutjärn på 1000 Watt i borstat stål med det traditionella norska Østerdalsmönstret. Järnet har non-stick beläggning och uppsamling av överskottssmet. Det kan förvaras stående och recept för traditionella våffelstrutar ingår.

Bakar man våffelstrutar själv ligger det nära till hands att även fixa glassen själv, och det kan man göra med till exempel med Wilfas glassmaskin ICM-C15.

Wilfa berättar att maskinen lagar 1,5 liter läcker hemgjord glass på endast 60 minuter. Lägg i de ingredienser du vill använda, starta maskinen och efter en timme har du 1,5 liter utsökt hemlagad glass. Med helautomatisk kompressor fryser maskinen själv ingredienserna under omrörning och ingen tidigare frysning är nödvändig.

Tack vare att alla delar som kommer i kontakt med glassen är löstagbara är det enkelt att rengöra sin maskin efter användning, berättar Wilfa, och förklarar att det transparenta locket med öppning innebär att man enkelt kan tillsätta ingredienser under tiden maskinen arbetar.

Glassmaskinen är designad i rostfritt stål och på ovansidan av maskinen sitter en LCD-display med digital timer – i displayen ser man hela tiden hur mycket tid som återstår och i vilket läge maskinen arbetar i (omrörning/nedfrysning).

Efter avslutad tillverkning håller maskinen glassen frusen i ytterligare 60 minuter.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone