Välkommen hem till Elon Group

ElonExpo2019-StefanLebrot

Känn dig som hemma hos nya Elon, ett nordiskt tillväxtföretag som siktar mot stjärnorna med nya marknader, fler butiker, utvecklade koncept och bredare sortiment än någonsin tidigare.

Rubriken och ingressen ovan återfinns på www.elongroup.se, där man även kan se den nya loggan för Elon, som kommer att implementeras under året.

Under Elon Expo 2019 (som anordnades på Conventum i Örebro 2-5 april 2019) fick undertecknad en pratstund med Stefan Lebrot, som tillträdde som VD och Koncernchef på Elon Group för exakt ett år sedan, och passade på att ställa några frågor:

Elon har precis öppnat de två första butikerna med det nya konceptet, där butiken är indelad i olika zoner som ”vardagsrummet”, ”kaffehörnan” etcetera. Är det nya eller ombyggda butiker, och var ligger de?

– Det är ombyggda butiker. Butiken i Nyköping öppnade vecka 12 och butiken i Arninge öppnade vecka 13.

I höst skall alla Elon-butiker i Sverige omprofileras. Vad innebär det?

– Vi kommer påbörja omprofilering utvändigt i höst, med målet att alla butiker skall vara klara innan detta års slut. Invändigt är det en längre process, som också påbörjas i höst. Anledningen till omprofileringen är att skapa inspiration och få kunder att ta sig tid att besöka fysiska butiker, där de kan få rätt råd och trygghet. Omprofileringen innebär att butikerna går från produktlager till inspirerande miljöer för det nordiska hemmet.

En nordisk e-handelsplattform är på gång. När lanseras den, och kommer den vara för endast Sverige och Norge, eller även inbegripa Danmark, Finland och Island?

– Den är byggd för alla länder och kommer lanseras stegvis i respektive land. Först ut blir Sverige och Norge i fjärde kvartalet i år.

Elon Group tog första steget mot att ta sig in på nya marknader i samband med köpet av Euronics Norge 2015, och det andra steget togs hösten 2016 i och med bildandet av det gemensamma inköpsbolaget Euronics Nordic. Steg tre togs i oktober 2018 då Elon Group presenterade ett nordiskt inköpssamarbete som innebär att gruppen har det största butiksnätet i Norden, bestående av drygt 500 butiker. Dessa representeras i Sverige och Norge av butikskedjorna Elon, i Danmark av Hvidt og Frit, i Finland av Veikon Kone och i Island av Heimilistæki.

I Danmark skall ett antal butiker omprofileras i år. Blir det nya butiksnamn eller behålls befintliga namn, och vad sker i Finland och Island?

– I Danmark kommer cirka 20 butiker omprofileras i år – i första steget utvändigt – och de butikerna kommer då att byta namn och heta Elon. I dagsläget finns det inga fastställda planer vad gäller omprofilering i Finland och Island.

(Bilden ovan: Stefan Lebrot, VD och Koncernchef på Elon Group, vid det nya butikskonceptet på Elon Expo 2019).

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone