Vitvaror med hög designfaktor

Gram-HouseMagazine

I House Magazine nr 4 2018 finns en artikel om GRAM, som EHLnytt publicerar i sin helhet nedan:

Öppna planlösningar och nya inredningstrender gör att vitvaror inte längre ser ut som de en gång gjorde. Vi träffar ett anrikt danskt företag som länge satsat på prisvärd kvalitet i kombination med genomtänkt design.

Köket är hemmets hjärta, det gäller sedan gammalt. Oavsett hur köket placerats i våra bostäder genom decennierna har människan alltid samlats i köket. Otaliga är de fester och tillställningar där välstädade vardagsrum och välkomnande terrasser lämnats därhän för hemtrevligt häng kring grytorna. För att laga mat tillsammans, eller bara för att hålla kocken sällskap. Idag planeras nya bostäder helt i enlighet med detta beteende och vi har fått öppna planlösningar där kök, matsal och vardagsrum smälter samman till ett enda stort sällskapsutrymme.

Kök som syns. De nya planlösningarna har gjort att vi börjat ställa helt andra krav än tidigare på hur köken ser ut och även vitvarorna måste nu smälta in i hemmiljön. Trenden är tydlig, och i takt med att inredningsintresset bland gemene man bara ökar har kökstillverkarna fått skruva upp takten, tänka om, och tänka till.
– Ja, vi tänker mycket på hur vi designar produkterna. Idag ser man vitvarorna var man än är i hemmet, vi närmar oss alltmer möbelföretagens sätt att arbeta med design och inredning, berättar Peder Qwist, som är country manager för GRAM i Sverige.

100-årig historia. GRAM grundades i Danmark redan 1901 och en tidlös design som passar de skandinaviska hemmen finns inbyggd i företagets DNA. Linjerna är raka och stilrena; man har till och med patent på sitt eget raka, långa handtag – en distinkt detalj som passar moderna kök.
– Våra kunder uppskattar oss för att vi levererar prisvärda kvalitetsprodukter med en design som är tidlös, säger Peder Qwist. Vi har lyssnat på våra kunder genom åren, utvecklats och vet nu hur den moderna nordbon lever och vill ha sitt hem.

Kyl och frys är vad allt började med då bröderna Gram startade företaget (den historieintresserade köksspekulanten är välkommen att besöka Bröderna Grams museum: www.broedrene-gram.dk), men idag, dryga 100 år senare, är GRAM en komplett köksleverantör och sortimentet omfattar kyl, frys, spis, inbyggnadsugn/spishäll, fläkt och diskmaskin.
– Eftersom vi kan leverantera allt får man också en komplett upplevelse, säger Peder Qwist.

Tre koncept. För att kunna presentera enhetliga och snygga vitvaror som både smälter in och utmärker sig i resten av hemmet har GRAM delat in sitt sortiment i tre koncept: rostfritt, vitt och inbyggbart. Väljer du det rostfria konceptet får du ett kök som sticker ut, och som passar i en modern, skandinavisk inredningsstil. Det vita konceptet är likaledes stilrent men med en mer klassisk helhetskänsla som passar många stilar.
GRAM:s vitvaror är gjorda för att synas, men för den som vill ha ett prisvärt kvalitetsskök är det inbyggbara konceptet ett utmärkt alternativ.
Det genomtänkta sortimentet i kombination med hög kvalitet till bra pris, och den genuina skandinaviska designen är faktorer som gjort att GRAM idag väljs av alltfler kökskunder.
– Det är hård konkurrens i branschen; det är svårt att sticka ut. Men folk gillar oss och är nöjda med våra produkter, det är vi mycket glada för, avslutar Peder Qwist.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone