WMF hos Tefal-OBH Nordica

WMF-Fusiontec

EHLnytt frågar Johan Eklind, Sverigechef på Tefal-OBH Nordica Group AB, om vad som händer på bolaget i vår.

Bakgrund
Tefal/OBH Nordica är ett bolag inom Groupe SEB koncernen – världsledande inom SDA och kokkärl – som har sitt huvudkontor i Lyon, Frankrike. Huvudkontoret för Norden ligger i Stockholm.
Groupe SEB är totalt 32000 anställda och arbetar inom många kategorier inom SDA samt kokkärl, i flertalet länder i världen.

– Varje sekund säljs det åtta produkter från våra varumärken. Vi har sex globala varumärken såsom Tefal, Krups, Moulinex och Rowenta, men vi har också 20 lokala varumärken och det största i Norden är OBH Nordica, förklarar Johan Eklind.

WMF
2016 köpte Groupe SEB det tyska företaget WMF (Württembergische Metallwaren Fabrik) med cirka 6000 anställda. WMF grundades 1853 och har vunnit många designpriser under åren.

– WMF:s produkter är positionerade i premiumsegmentet och finns i många kategorier såsom kokkärl, SDA, bestick, professionella kaffemaskiner med mera. Gemensamt för dem är högsta kvalitet kombinerat med ett klart designspråk, berättar Johan Eklind.

Det finns en hel del WMF-produkter att välja bland, till exempel KitchenMinis som vänder sig mot de som inte har så mycket plats i köket, eller singelhushåll.

– Tanken är att WMF skall tillföra Tefal-OBH Nordicas kunder ett nytt innovativt perspektiv och attrahera nya konsumenter samt öka kategorins värde, avslutar Johan Eklind.

WMF kommer säljas av utvalda aktörer i Norden.

WMF-Kitchenminis

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone