Airfryer – den nya matlagningsfavoriten

Philips-AirFryer

Matlagning har under en längre tid varit ett ökande intresse för allt fler. Under det senaste året har pandemin bland annat inneburit att vi spenderar alltmer tid hemma. Det i sin tur har resulterat i att matlagningsintresset nått nya höjder, meddelar Elon, som berättar att man det senaste året kunnat se en positiv försäljningsökning på småelsprodukter i allmänhet och just matberedningsprodukter i synnerhet – Airfryers är en kategori som sticker ut lite extra och har visat helt nya nivåer.

– Vi har sett en stigande ökning i efterfrågan och försäljning av just airfryers de senaste två åren. Första kvartalet 2021 har vi sålt 92 procent mer airfryers jämfört med samma kvartal 2020, säger Johan Andersson, kategorichef på Elon Group.

Anledningarna till det ökande intresset för airfryers är sannolikt flera.

– Vid första anblick ser många en airfryer som en nyttigare fritös, vilket ju är helt sant. Hälsoaspekten är säkerligen en viktig del i airfryerns framgång men egentligen kan man säga att en airfryer är en slags liten, portabel varmluftsugn och det är den insikten jag tror att många har fått, säger Johan Andersson.

Att det går att göra en hel middag i en airfryer är något som Elon uppmärksammat. Det växande intresset för kategorin och dess användningsområden syns bland det stora antal grupper i sociala medier som delar och diskuterar hur man på bästa sätt använder sin airfryer.

– Du kan fixa alla dina måltider med hjälp av en airfryer. Börja dagen med färska scones, fixa köttbullar till lunch och sväng ihop en Tiktokpasta till kvällsmat. Det är verkligen bara fantasin som sätter gränser, säger Johan Andersson.

Elon har samlat recept (bland annat på tre påskrätter) och information om airfryers här.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone