Coronaviruset innebär produktionspaus

Miele-BSH

Att coronaviruset påverkar hela samhället är uppenbart, och åtgärder sker på flera områden i syfte att minska smittospridningen. När det gäller vitvarubranschen pausar nu många företag sin produktion, vilket innebär att fabriker under en tid i princip stängs ner helt och hållet – hur länge återstår att se, men de flesta talar om ett produktionsstopp på två till tre veckor, till att börja med. Två exempel är BSH och Miele, som nyligen meddelat att man avbryter produktionen tillfälligt.

BSH pausar
BSH meddelade den 20 mars att man avbryter produktionen tillfälligt på sina fabriker i Europa, Turkiet och Nordamerika, på grund av minskande efterfrågan. Det tillfälliga produktionsstoppet förväntas pågå i tre veckor, och leveransförmågan är fortsatt säkerställd.

Företaget berättar att effekterna av spridningen av coronaviruset börjar bli uppenbara hos dem också, och att de upplever en betydande nedgång i efterfrågan vilket påverkar nästan alla produktkategorier och marknader. Mot denna bakgrund har styrelsen beslutat att avbryta produktionen under en förväntad period av tre veckor. BSH fortsätter att säkerställa sin förmåga att leverera produkter till kunder.

Produktionsavbrottet i BSH-fabrikerna i Europa började den 28 mars 2020. I Nordamerika trädde det tillfälliga produktionsstoppet i kraft den 30 mars och i fabrikerna i Turkiet förväntas produktionsavbrottet starta den 4 april.

Miele med
Markus Miele meddelade den 27 mars att efter produktionsstopp i Kina, Italien och Tjeckien kommer Miele-gruppen tillfälligt att upphöra med produktion i Polen och Rumänien samt på sina åtta tyska produktionsanläggningar under de kommande dagarna som svar på den globala effekten av coronaviruset, initialt under en period av cirka två veckor. Så långt som möjligt garanteras kundservice och andra centrala funktioner samt leverans av produkter.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone