BSH samarbetar för en bättre framtid

BSH_CEO_Dr._Carla_Kriwet

BSH meddelade den 9 februari att man går samman med två ledande humanitära institutioner: FN:s World Food Programme (WFP) och Joblinge. Samarbetet mellan en av de ledande tillverkarna av hushållsapparater och de två organisationerna understryker BSH:s holistiska engagemang för social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet, berättar företaget.

Det är av strategisk betydelse för BSH att minimera miljöavtrycket såväl i sina egna lokaliteter som i konsumenters hem, ta socialt ansvar och vara en rättvis och inspirerande arbetsgivare, anger företaget, och berättar att eftersom de bästa resultaten ofta uppnås när man arbetar tillsammans har man startat dessa två nya samarbeten.

BSH och WFP
BSH kommer att samarbeta med WFP:s Innovation Accelerator och tillhandahålla sin ledande expertis inom matlagningsapparater, matförvaring, livsmedelsbearbetning och hälsosam kost till innovativa projekt som Accelerator stöder och skalar upp för att nå målet noll hunger.

– Detta samarbete är i linje med vårt företags syfte: att förbättra livskvaliteten. Tillräcklig näring är en grundläggande mänsklig rättighet och en av de centrala komponenterna i ett värdigt liv. BSH är angelägna om att bidra med vår expertis och resurser för att få en hållbar effekt på människors liv, säger BSH:s CEO Dr. Carla Kriwet.

FN:s WFP är Nobels fredspristagare 2020. Det är världens största humanitära organisation, som räddar liv i nödsituationer och använder livsmedelsbistånd för att bygga en väg till fred, stabilitet och välstånd för människor som återhämtar sig från konflikter, katastrofer och klimatförändringens effekter. År 2019 nådde WFP:s arbete 97 miljoner människor.

BSH och Joblinge
I Tyskland kommer BSH också att samarbeta med volontärorganisationen Joblinge och gå samman för att ta itu med ungdomsarbetslösheten. BSH anger att man är lika glada över att stödja Joblinge, ett gemensamt initiativ av intressenter från näringslivet, regeringen och det civila samhället. Detta initiativ gör det möjligt för ungdomar med inledande karriärsvårigheter att hitta lärlingsplats eller jobb: Intensiva sexmånadersprogram hjälper dem att undersöka sina styrkor och lämpliga yrken och slutligen få praktisk erfarenhet i partnerföretag – till exempel på BSH.

Initiativet har redan hjälpt fler än 10000 ungdomar. Placeringsgraden på den primära arbetsmarknaden är 75 procent, och 85 procent av deltagarna har fortfarande sina jobb sex månader efter utbildningen.

Denna text är en översatt sammanfattning av en pressrelease från BSH, som kan läsas i sin helhet (på engelska) här.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone