CES 2022 – en mässa både live & digitalt

CES2022-PreviewVirtualPressConference

CES 2021 var en helt digital mässa, men CES 2022 kommer arrangeras i Las Vegas 5-8 januari nästa år – och delar av mässan (till exempel alla presskonferenserna) kommer även streamas, så att man kan delta på distans.

Den 18 november hölls CES Preview Virtual Press Conference (som finns som en drygt halvtimme lång video här) där Gary Shapiro, President and CEO Consumer Technology Association (CTA), Jean Foster, Sr VP Marketing and Communications, CTA, och Karen Chupka, Executive Vice President, CES, berättade om CES 2022.

På presskonferensen fick man bland annat reda på att 1 700 utställare är anmälda hittills (när det gäller media är 1 800 personer anmälda) och att det på mässan kommer finnas tre nya kategorier:
* Food Tech – Ett exempel på en ny utställare som nämndes i denna kategori är Beyond Honeycomb, som fokuserar på artificiell intelligens i köket parat med robotar, med ambitionen att återskapa menyer i världsklass i det egna hemmet.
* Space Tech – Inte oväntad ny kategori, med tanke på den pågående rymdkapplöpningen mellan trion Bezos, Branson och Musk…
* NFT/Digital Currency – NFT står för “Non-fungible token” och är en typ av kryptoteknik som till exempel används vid försäljning av digital konst. I annan kryptovaluta är varje token lik en annan, men en NFT är unik och kan inte bytas ut.

Två områden som kommer växa mycket på CES 2022, jämfört med tidigare år, är Digital Health (högaktuellt under och efter pandemin) och Automotive Technology (självkörande fordon i olika former liksom elbilar med mera).

Idag är det krav på mask när man vistas inomhus i Las Vegas, och hur det kommer bli under CES i januari får framtiden utvisa, berättades på presskonferensen, där det även förklarades att alla mässbesökare kommer behöva visa att de är vaccinerade innan de beviljas tillträde till mässan, något som kommer ske med hjälp av en app.

Mer information om CES 2022 och de utställande företagen (som bland annat inkluderar Bosch, Procter & Gamble och Samsung) finns på www.ces.tech, där man kan registrera sig om man vill delta på mässan fysiskt (registrering för närvaro endast digitalt öppnar 9 december).

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone