Dometic MoBar vinner Red Dot designpris 2021

Dometic-MoBar550S

Dometic tillkännager att Dometic MoBar-serien har erkänts av juryn för Red Dot Award och vunnit Red Dot Award: Product Design 2021. Dometic MoBar är den ultimata mobilbaren för underhållning i alla utomhusmiljöer – professionellt klassad med en tidlös och förstklassig patenterad design, kompromissar den inte stil för funktionalitet eller bekvämlighet, anger företaget.

– Vi är stolta över att få ett sådant erkännande av respekterade designproffs. Smarta och pålitliga produkter med enastående design är något vi strävar efter och är en av de viktigaste komponenterna i vår affärsstrategi. Dometic MoBar är unik. Dess design och funktionalitet skiljer sig från alla andra kylprodukter som finns idag. Vi tror att MoBar kommer att förvandla utomhusmiljöer till eleganta underhållningslokaler under de kommande åren, säger Peter Kjellberg, CMO och chef för Other Verticals på Dometic.

– Vinnarna av Red Dot Award: Product Design 2021 var särskilt imponerande i år. Utformningen av deras produkter är utmärkt, både vad gäller estetik och funktionalitet. Det är inte lätt att segra i ett så starkt fält av konkurrenter och att vinna över vår jury. Följaktligen vill jag varmt gratulera pristagarna till deras framgång, säger professor Dr Peter Zec, grundare och VD för Red Dot.

Dometic MoBar kan ses i onlineutställningen på Red Dot-webbplats den 21 juni 2021. Samma datum startar Red Dot Design Week, under vilken årets prisvinnare firas online.
Från den 22 juni 2021 kommer Dometic MoBar också att ingå i utställningen “Design on Stage” i Red Dot Design Museum Essen, där alla de prisbelönta produkterna presenteras. Besökare på museet kan uppleva designens kvalitet i ett utrymme med moderna designlösningar och historisk industriell arkitektur. Red Dot Design Yearbook 2021/2022 kommer ut i augusti. Publikationen ger en omfattande översikt över den senaste tekniken och trender inom produktdesign.

Dometic-MoBar550S_300S_50S

Ovan syns de tre modellerna i MoBar-serien – 550 S, 300 S och 50 S (de två förstnämnda är försedda med kyla, och ansluts till vägguttag med utrullningsbar sladd).

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone