Dr. Carla Kriwet blir CEO på BSH i juli

BSH-Dr_Carla_Kriwet

BSH meddelade 28 januari att Dr. Carla Kriwet den 1 juli 2020 kommer bli ny CEO på BSH Hausgeräte GmbH, vilket innebär att hon blir globalt ansvarig för hushållsapparattillverkaren med fler än 60000 anställda. Kriwet kommer närmast från hälsa/teknologi företaget Philips och hon har många års erfarenhet av företag med teknologiskt sofistikerade produkter och tjänster.

– Carla Kriwet är en erfaren chef och företagsledare med stor kunskap inom digitala teknologier och innovativa produkter. Vi är glada att tillsätta henne som CEO, säger Prof. Stefan Asenkerschbaumer, styrelsemedlem i BSH Supervisory Board.

– Jag är personligen engagerad i att förbättra livskvaliteten för människor över hela världen. Moderna hushållsapparater, i kombination med digital teknik, kan ge ett betydande bidrag till detta. Jag ser mycket fram emot att hjälpa till med att forma framgången för detta innovativa och traditionsfyllda företag i framtiden, säger Dr. Kriwet.

– Carla Kriwet har alla kvaliteter som krävs för att fortsätta BSH:s långvariga framgångshistoria, säger Uwe Raschke, som är ansvarig för konsumentvaruavdelningen i Robert Bosch Management Board och dessutom har lett BSH, som CEO, sedan juli 2019.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone