EICO och Vestfrost ingår samarbete

Eico-Vestfrost

EICO har övertagit distributionsansvaret för Vestfrost Vinkylskåp i Norden, och de båda företagen ingår därmed ett omfattande strategiskt samarbete för att säkra ytterligare tillväxt.

Vestfrost har designat, utvecklat och tillverkat vinkylskåp i över 25 år, och EICO meddelar att de ser stor potential i att utöka sin produktportfölj med ännu ett kvalitetsmärke.

– Vestfrost har hittills huvudsakligen sålt till detaljhandeln, på webben samt ut till vinentusiaster och specialbutiker. När vi på samma gång kan lägga till köksbranschen samt få tillgång till flera nordiska marknader, ger det en unik möjlighet för ytterligare växt. Avtalet har därför, förutom omedelbar omsättningsväxt, stort strategiskt värde för EICO, i och med att vi nu har ytterligare ett starkt affärsområde som vi kan erbjuda till alla våra kunder, säger Dan Sångberg, försäljningschef EICO.

– Det är ett klart strategisk beslut från vår sida, i att vi har önskat oss en partner som har möjlighet att föra det arbete vi har startat vidare. Vi vet att EICO kan hantera den kanaldelade strategi, som är extra viktig för vår framtida framgång, och dessutom har de redan en plattform på de nordiska marknaderna. Vi känner stor tilltro till alla medarbetare och styrelsen i EICO, och det i kombination med den plattform de redan etablerat, är utan tvekan nyckeln till Vestfrost Vinkylskåps fortsatta växtresa. Med EICO får vi, kort sagt, tillgång till hela den nordiska marknaden samt kunder i både detaljhandeln, köksbranschen och ute på webben, säger Bente Sund, country manager Vestfrost Household.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone