Electrolux bland de främsta inom hållbarhet och klimat

Electrolux-CDP

Electrolux meddelar att man 22 januari utnämnts som ett av världens främsta företag inom hållbarhet och klimatarbete i två prestigefyllda globala rankningar. Electrolux kvalar in både på den globala topp 100-listan av världens främsta företag inom hållbarhet och tilldelas även för tredje året i rad en plats på CDP:s A-lista för sitt arbete mot klimatförändringar.

Den globala topp 100-listan av världens främsta företag inom hållbarhet presenterades 22 januari på World Economic Forum i Davos och representerade de 1,3 procent av världens företag som är bäst inom hållbarhet. Över 7500 företag har analyserats av media- och analysföretaget Corporate Knights inför framtagningen av rankingen.

Electrolux tilldelades samma dag en plats på den internationella, ideella organisationen CDP:s A-lista, för sitt arbete med att minska utsläpp, mildra klimatrisker och för sitt bidrag för att utveckla en hållbar världsekonomi.

– Vi tar vårt ansvar för ett mer hållbart sätt att leva på största allvar, och fokuserar just nu på att nå våra ambitiösa klimatmål till 2025. Vi är särskilt hedrade att det arbete som Electrolux gör för att hjälpa konsumenter att leva ett bättre och mer hållbart liv framhävs att två så prestigefyllda aktörer, särskilt just i år då vi fyller 100 år, säger Henrik Sundström, Hållbarhetschef på Electrolux.

Förra året ökade Electrolux sitt klimatåtagande genom att sätta två nya ambitiösa mål för att minska sitt utsläpp av växthusgaser till år 2025 i enlighet med klimatavtalet i Paris. Båda målen är godkända av initiativet “Science Based Targets” som är ett samarbete mellan CDP, FN:s Global Compact, tankesmedjan World Resources Institute (WRI) och Världsnaturfonden (WWF).

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone