Electrolux event om framtidens hållbara kök

Electrolux-FutureSustainableKitchen

Electrolux meddelar att man den 22 mars arrangerade det digitala eventet Future Sustainable Kitchen, där experter från hela ekosystemet för livsmedel samlades, med ett gemensamt mål: att göra hållbart ätande till ett förstahandsval.

Idag lagar vi och äter mat på gränsen till vad jorden tål, och det behövs en förändrad syn på mat och matlagning, anger företaget, och berättar att för att kunna skapa debatt och driva positiv förändring har ett antal aktörer såsom kökstillverkare, handlare och start-ups inom livsmedel, NGOs, kockar samt Electrolux som vitvarutillverkare gått samman i Electrolux event Future Sustainable Kitchen.

Bland talarna fanns Anna Ohlsson-Leijon (chef för Electrolux affärsområde Europa), Brent Loken (Global Food Lead Scientist på WWF), Gabriela Hernandez Galindo (global hållbarhetschef på Danone), Jon Sintorn (vd på Nobia) och Kevin Yu (grundare av SideChef), som alla är med och bidrar till framtidens kök. Det digitala eventet hade fyra teman: “Food Sustainability Challenge”, “Designing for a Sustainable Kitchen”, “Collaborating for a Sustainable Kitchen” och “Looking into the Future Sustainable Kitchen”.

– För oss är det framtida köket synonymt med hållbarhet. Mer hållbara mat- och matlagningsvanor är avgörande för både vår hälsa och vår planet. Som en global tillverkare av vitvaror och ett av de ledande företagen inom hållbarhet vill vi ta vårt ansvar. Med våra insikter och innovationer vill vi underlätta för konsumenter att agera mer hållbart. Men ser man till den globala livsmedelsutmaningen är det tydligt att förändring inte kan drivas av bara några få. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi gemensamt komma fram till lösningar, och dagens event är ett perfekt tillfälle för detta, säger Anna Ohlsson-Leijon, chef för Electrolux affärsområde Europa.

2019 lanserades Electrolux Better Living Program som är en lista med åtgärder som ska genomföras till 2030 och som syftar till att forma en bättre och mer hållbar livsstil runt om i världen. Ett viktigt mål för programmet är att göra hållbart ätande till ett förstahandsval.

– Electrolux har en stor möjlighet att förändra uppfattningen om att det är svårt att laga mat på ett hälsosamt och hållbart sätt, eller att hållbar mat inte smakar bra. Vi vill inspirera människor att äta och ta hand om mat på ett sätt som gynnar både människor och planeten. Vi måste ändra sättet vi konsumerar mat på. För att bidra till att göra varje måltid till en medveten handling vill vi driva förändring genom att utbilda konsumenter och utforska ny teknik, säger Vanessa Butani, hållbarhetschef för Electrolux affärsområde Europa.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone