Electrolux förvärvar franska UNIC

UNIC-StellaEpic

Electrolux meddelar att deras affärsområde Professionella Produkter har förvärvat UNIC S.A.S., en fransk tillverkare av professionella espressomaskiner. Förvärvet kompletterar Electrolux utbud av produkter för dryckesberedning och förstärker bolagets position som en ledande fullserviceleverantör för kunder såsom hotell, restauranger och caféer.

UNIC är en tillverkare av helautomatiska och traditionella espressomaskiner av hög kvalitet, med 100 års erfarenhet av teknisk utveckling och produktion, anger Electrolux, och berättar att den förvärvade verksamheten hade en nettoomsättning 2018 om cirka 20 miljoner euro, och 130 anställda. Dess huvudkontor och största fabrik ligger nära Nice i södra Frankrike.

Förvärvet är ett led i Electrolux Professionella Produkters strategi för tillväxt som den enda leverantören med ett komplett utbud av lösningar integrerade under ett varumärke för storkök, dryckesservering samt tvätt, meddelar företaget, och berättar att tillsammans med tidigare förvärv (Grindmaster-Cecilware i Nordamerika 2017 samt SPM Drink Systems i Italien 2018) kompletterar UNIC Electrolux produktutbud för beredning av varma och kalla drycker.

–UNICs portfölj med innovativa espressoprodukter, särskilt de helautomatiska, är ett viktigt strategiskt komplement till vårt produktutbud. Dessutom bidrar deras expertis på området till att vidareutveckla Electrolux teknologiska plattform på den snabbväxande marknaden för kaffe. Vi hälsar det nya teamet varmt välkomna till Electroluxfamiljen, säger Alberto Zanata, chef för Electrolux Professionella Produkter.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone