Electrolux fyller 100 år och inleder året med bok

Electrolux-ShapeLivingForTheBetter

I augusti 2019 är det 100 år sedan Electrolux grundades av den svenske entreprenören Axel Wenner-Gren. Detta uppmärksammas med en ny bok om företagets långa historia och hur Electrolux blev en av världens ledande tillverkare av hushållsprodukter. Boklanseringen är inledningen av Electrolux 100-årsfirande, som företaget berättar kommer innehålla en rad jubileumshändelser och aktiviteter.

Den nya boken “Shape living for the better: The first 100 years of Electrolux” är skriven av näringslivsjournalisten och företagshistorikern Ronald Fagerfjäll och ges ut av Förlaget Näringslivshistoria. Boken inleds med Electrolux-grundaren Axel Wenner-Grens liv som entreprenör och beskriver hur Electrolux genom åren har försett miljontals hem runt om i världen med nya innovationer och smart design som gör livet bättre och mer hållbart, meddelar företaget.

Författaren Ronald Fagerfjäll har skrivit boken efter att ha gått igenom Electrolux omfattande arkiv hos Centrum för Näringslivshistoria. Boken innehåller unika dokument och omkring 300 bilder från företagets hela historia, varav många aldrig tidigare publicerats. Många av dessa bilder, klassiska annonser och reklamfilmer görs nu även tillgängliga på Electrolux hemsida med historiskt material: www.electroluxgroup.com/history.

“Shape living for the better: The first 100 years of Electrolux” finns tillgänglig som PDF (på svenska och engelska) och e-bok för nedladdning här. En kortare version av både den svenska och engelska boken kommer också att finnas tillgänglig som ljudbok. Den fysiska utgåvan går att köpa från bokhandlare på nätet.

Electrolux berättar att man kommer att uppmärksamma sin hundraårsdag den 29 augusti 2019 med ett jubileumsfirande vid huvudkontoret i Stadshagen, Stockholm, där besökare kan ta del av en ny utställning och uppleva hur företagets varumärken levandegörs. Electrolux meddelar att man planerar att då även offentliggöra nya initiativ för att bidra till ett ännu mer hållbart nästa århundrade.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone