Campus – Nordens största elektronikmässa

Elgiganten-Campus2019

I månadsskiftet maj-juni arrangerade Elgiganten Campus, som de hävdar är Nordens största mässa för hemelektronik. För tredje året i rad arrangerade Elgiganten mässan med namnet Campus på Gardemoen i Oslo. Med fler än 145 utställare förväntas mellan 4000 och 5000 besökare under de tre veckorna som mässan varar. Campus är bara till för Elgigantens anställda och samarbetspartners.

– Bra urval och låga priser är det som lockar kunderna till våra butiker, men det som säkerställer att kunderna återvänder är våra kompetenta och kunniga medarbetare. Därför investerar vi på Elgiganten mellan 55 och 65 miljoner kronor nordiskt för att vidareutveckla och utbilda våra medarbetare. Campus är en viktig del av vårt träningsprogram säger Hanna Bergfäldt, HR chef på Elgiganten.

Att investeringen givit effekt är det inget tvivel om. Enligt en medarbetarundersökning som bedrivs av Ennova, får Elgiganten högre poäng än det nordiska genomsnittet på bland annat lärande och utveckling, anger företaget, och berättar att kontinuerliga mätningar av kundtillfredsställelse i butiker och online också visar att mer än 92 procent av kunderna är nöjda med den service de erhåller.

När du kommer in på Campus-mässan är det första du möts av hundratals giganter i blå uniformsskjortor, meddelar Elgiganten, och förklarar att i den stora utställningshallen finns representanter för välkända varumärken så som Samsung, Miele, GoPro, Dyson och Sony – här kan du känna på och prova alltifrån kylskåp och spisar till mobiltelefoner, TV-apparater och drönare. Medarbetarna som kommer att vägleda kunderna får på så vis en unik möjlighet att bekanta sig med produkter som redan finns i butik och inte minst, nyheter som är på väg, berättar företaget, och förklarar att genom att få produktspecifik utbildning av leverantörer blir medarbetarna också tryggare i rollen som rådgivare när de vägleder kunder i deras köpbeslut.

– Campus är ett av de viktigare tillfällen vi har för att stärka vår kultur inom Elgiganten. Campus är något som alla i företaget ser fram emot, och även om det är långa dagar fyllda med mycket ny kunskap så finns det också gott om tid för att ha kul tillsammans, säger Hanna Bergfäldt.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone