Elon & Electra samordnar e-handeln

elon-hemsida2020

Förra året bytte över 100 AudioVideo-butiker namn till Elon Ljud & Bild och under året som gått har samarbetet fördjupats med gemensamma marknadsföringsinsatser. Nu tas nästa steg med gemensam e-handel för Elon och Elon Ljud & Bild, som förenar de båda organisationernas lagersystem och processer, anger företagen, och berättar att på www.elon.se kommer konsumenter smidigt kunna handla hemelektronik, vitvaror och belysning från Elon och Elon Ljud & Bild.

Samordningen innebär att lagersystem, butiksdatasystem och processer samordnas med den gemensamma domänen elon.se. Förutom den gemensamma e-handeln sker det även stora förändringar i butiksleden, där många butiker inom Elon och Elon Ljud & Bild tar steg för att bredda sortimenten med både hemelektronik och vitvaror.

– Lanseringen av vår gemensamma e-handel är ett resultat av en imponerande samordning av respektive organisations resurser och processer och vi ser fram emot en sajt som skapar stora fördelar för kunder runt om i landet. Tillsammans med Electra skapar vi Nordens största fackhandelskedja för hemelektronik, vitvaror och belysning. Det här samarbetet är en perfekt matchning för både konsumenter och butiksägare. Vi stöttar nu alla våra butiksägare och medarbetare som vill dra nytta av det fullt ut och utveckla erbjudandet i butikerna, säger Stefan Lebrot, VD och koncernchef på Elon.

– Det är en enorm styrka att tillsammans vara representerade med 400 butiker runt om i Sverige. Vi kan erbjuda service, support och utlämning i en omfattning som ingen annan har. Vi skapar ett bättre kunderbjudande samtidigt som vi stärker våra butikers konkurrenskraft, säger Anneli Sjöstedt, VD och koncernchef på Electra Gruppen.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone